Driftingenjör till enheten Driftplanering

Senaste ansökningsdag:

Vill du vara med och planera driften av samhällets viktigaste infrastruktur, stamnätet för el?
Svenska kraftnät söker en driftingenjör som ska arbeta med planering och koordinering av elektriska arbeten för investeringsprojekt och underhåll. Du får en betydelsefull roll i arbetet för Sveriges elförsörjning i en stimulerande arbetsmiljö med kompetenta medarbetare.

Svenska kraftnät är i en expansiv fas med att förnya och bygga ut det svenska stamnätet för att möjliggöra anslutning av förnybar produktion, främja driftsäkerheten och en europeisk elmarknad. Du kommer att arbeta inom vår enhet Driftplanering som planerar för driften av det svenska stamnätet.

Din bakgrund
Du har elkraftteknisk utbildning på högskole- eller gymnasienivå. Du har goda kunskaper om, och erfarenheter från, drift av elnät eller konstruktion och byggande av elektriska starkströmsanläggningar, företrädesvis med högre spänningar.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger särskilt stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är ansvars­tagande och noggrann och som kan arbeta självständigt och driva arbetet framåt. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att skapa goda relationer såväl internt som externt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:
> Driftplanering för elektriska arbeten, avbrottsplanering
> Delta i elanläggningsprojekt – utredning, tekniska förstudier och genomförande
> Upprätta driftorder och driftinstruktioner.

Arbetet innebär täta kontakter med andra enheter inom Svenska kraftnät och med nätägare och elproducenter

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
Välkommen med din ansökan senast den 5 mars 2017.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta enhetschef Johan Svensson, tel. 010-475 82 53 eller vår HR-specialist Maria Jäderberg, tel. 010-475 81 23.
Fackliga företrädare är Erik Böhlmark (SACO), tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg (ST), tel. 010-475 82 91.

Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav. 
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.