Elsysteman­alytiker till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med analys av effekttillgången i det svenska och nordeuropeiska elsystemet. Du kommer att tillhöra enheten Energianalys som består av 7 personer. Enhetens övergripande ansvar är att bidra med analyser som utgångspunkt för arbetet med utveckling av kraftsystemet. Med hjälp av modellsimuleringar analyserar vi dagens och framtidens nordeuropeiska elsystem i syfte att identifiera behov av nätförstärkningar och andra åtgärder.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer främst att ansvara för utveckling av metodik för beräkning av effektbalans, samt för uppföljning och analys av elmarknads- och driftdata. Rollen kommer även att innefatta:

> att delta i nordiskt och europeiskt samarbete kring effektbalansberäkningar
> att bidra med data och metodik i framtagande av Svenska kraftnäts årliga kraftbalansrapport
> att sammanställa svensk elmarknadsdata till en europeisk databas för effektbalansanalys samt tioårig nätutvecklingsplan
> att samla in och bearbeta elmarknads- och driftsdata för analys och backtestning av simuleringsverktyg
> att utveckla stödverktyg och metoder för att effektivisera analysarbetet


Din bakgrund

Vi söker dig som är civilingenjör inom elkraft, energisystem, teknisk fysik eller motsvarande inriktning, och har några års relevant arbetslivserfarenhet. Vidare har du erfarenhet av probabilistisk analys samt grundläggande kompetens inom programmering. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från elbranschen. Goda kunskaper i Matlab och/eller VBA är meriterande, liksom erfarenhet av elmarknadsmodellering.


Dina personliga egenskaper
Viktiga egenskaper för denna tjänst är en stark analytisk förmåga samt förmåga att ta initiativ och driva utveckling. Du är van att arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga vilket är viktigt då rollen innebär samarbete kring komplexa frågeställningar. Det gäller såväl inom organisationen som med nordiska och europeiska kollegor. Vidare har du god förmåga att strukturera och effektivisera ditt arbete.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Hilda Dahlsten, tel. nr. 010-475 83 50 alternativt HR-specialist Kristin Svanberg, tel. nr. 010-475 82 58. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2017. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.