Sommarjobba med miljöfrågor i förvaltning på Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du också vara med och bidra till att Sverige aldrig stannar? Ta chansen och sommarjobba i en utvecklande och samhällsviktig verksamhet. Nu söker vi en person som vill arbeta med miljöfrågor i förvaltning hos oss på Svenska kraftnät.

Är du en driven och nyfiken person med intresse för elbranschen? Då har du chansen nu! Svenska kraftnät utvecklar och förvaltar Sveriges stamnät för el – elens motorvägar.
Svenska kraftnät söker nu dig som vill bidra till att förbättra delar av det miljödataunderlag som hjälper oss i vårt arbete. Du kommer att tillhöra enheten Anläggningsförvaltning Stamnätsunderhåll som består av 16 personer. Stamnätsunderhålls övergripande ansvar är att driva underhållet av ledningar och stationer hos Svenska kraftnät.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg och sträcker sig under en period av 4-6 veckor under perioden juni-augusti.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som förvaltningsstöd i miljöfrågor kommer du främst att ansvara för att omvandla resultat från inventerat miljödata till underlag som kommer att utgöra grunden till anpassad skötsel i det skogliga underhållet.  Rollen kommer även att innefatta:
> Informationssökning i Svenska kraftnät underhållssystem
> Sammanställning av information som skall uppdateras i underhållssystemet
> Sammanställa miljödata för områden som är aktuella för åtgärder, text och karta per objekt
> Inventering av röjningsförsök i fält
> Skapa underlag för uppdatering av underhållssystemet

Utvecklingsmöjligheter
Du kommer att få möjligheten att utveckla din förmåga att omvandla miljödata till anvisning för praktiskt utförande samt utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund

Vi ser helst att du är gymnasiestuderande på  naturvetenskaplig linje alternativt studerande på utbildning med miljöinriktning.
Vidare har du erfarenhet av:
> Microsoft Office
> GIS
> Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
> Du har vissa kunskaper i och intresse för miljöfrågor och är van vid att vistas i skog och mark.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av underhållsarbete i någon form.

Dina personliga egenskaper
Du kan ta ansvar och är självgående och initiativrik samt har lätt för att hitta lösningar på problem. Du har lätt för att skapa nya relationer då denna roll innebär många kontaktytor i organisationen.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Rikard Persson, tel. nr. 070-319 57 77. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: rikard.persson@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2017. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vi beräknar att ta kontakt med sökande i början av april månad.