Systemut­vecklare sökes till Svenska kraftnäts driftavdelning

Senaste ansökningsdag:

Vill du utveckla system som är centrala för driften av det svenska stämnätet för el?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med design och programmering av förbättringar och felrättningar. Du kommer att jobba i ett team om 11 kompetenta kollegor som bedriver utveckling och förvaltning av Spica och ARISTO, två internt utvecklade beräkningsprogram som används både internt på Svenska kraftnät och av externa kunder. Spica är integrerat med vårt driftövervakningssystem och används för kapacitetsbestämning i vårt kontrollrum och för kraftsystemanalys. ARISTO är en kraftsystemsimulator som används vid operatörsträning och analys av dynamiska förlopp i kraftsystemet. Tjänsten är ett vikariat på ett år och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som systemutvecklare kommer du arbeta med design och programmering av förbättringar samt felrättningar i befintlig kod. Arbetet innefattar även testimplementation samt dokumentation. Vi arbetar nära våra användare både med att identifiera nya behov samt användarstöd.

Under vikariatet kommer du att arbeta med utveckling både av ARISTO i C++ och C och Spica i Java och C.

Din bakgrund
Vi ser att du som söker har en examen med inriktning på datateknik eller datavetenskap eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du goda kunskaper i C++ och datavetenskap samt god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av professionell mjukvaruutveckling, goda kunskaper i Java och C och är van vid Linux/Unix. Teoretisk kunskap inom elkraft och numeriska beräkningar är meriterande.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen krävs att du är intresserad av problemlösning och har en god initiativförmåga. Du är noggrann och pålitlig i din leverans och har en vana att dokumentera ditt arbete. Du gillar att få arbeta i grupp och trivs i diskussion med beställare och kravställare.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Linda Oppelstrup, tel. nr. 010-475 82 09 alternativt Rekryteringsstöd Rebecka Ylivallo, tel. nr. 070 - 699 77 68. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2017. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Sökord: systemutvecklare, systemutveckling, programmering, C++, Sundbyberg