Systemut­vecklare till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du utveckla system som är centrala för driften av det svenska stamnätet för el?
Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med design och programmering av förbättringar och ny funktionalitet för beräkningssystemet Spica. Du kommer att tillhöra enheten Drift Aristo vars övergripande ansvar är att bedriva utveckling och förvaltning av samt tillhandahålla användarstöd för Spica och ARISTO. Spica är ett beräkningssystem som är integrerat med vårt driftövervakningssystem och används för kapacitetsbestämning i vårt kontrollrum och kraftsystemanalys. ARISTO är en kraftsystemsimulator som används för operatörsträning och kraftsystemanalys.
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som systemutvecklare kommer du ingå i ett team med 11 personer och främst arbeta med design och programmering av förbättringar samt ny funktionalitet. I arbetsuppgifterna ingår också felrättningar, implementering av tester, validering och dokumentation. Teamet arbetar agilt och nära våra användare både med att identifiera nya behov och med användarstöd. Vidare arbetar du även med andra linjen support där det ingår felsökning och felavhjälpning under kontorstid.
Fokus för tjänsten är beräkningsystemet Spica men du kommer även arbeta inom andra områden.

Din bakgrund
Du ska ha examen med inriktning på datateknik, teknisk fysik, elektroteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
Vidare har du goda kunskaper i C/C++ eller JAVA och allmän datavetenskap samt god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du även har:
> Minst 5 års erfarenhet av mjukvaruutveckling
> God vana av Linux-/Unixadministration
> Goda kunskaper i felsökning och debugging
> Agil mjukvaruutvecklingsmetodik
> Teoretisk kunskap inom elkraft
> Nätberäkningsprogram
> Numeriska beräkningar
> Klient server kommunikation

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i din roll krävs att du är intresserad av problemlösning och öppen för ny kunskap. Du är leveranspålitlig, strukturerad, noggrann och van att dokumentera ditt arbete. Du tycker om att arbeta i grupp, men tar samtidigt initiativ och har förmåga att arbeta självständigt.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Magnus Lindberg, tel. nr. 010-475 81 11 alternativt HR-specialist Maria Jäderberg, tel. nr. 010-475 81 23. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.
Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti 2017. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Sökord: systemutvecklare, systemutveckling, programmering, C++, Java, Sundbyberg