Svenska kraftnäts traineeprogram

En spännande, utvecklande och samhällsviktig verksamhet väntar dig som blir trainee hos oss. Vi erbjuder ett certifierat traineeprogram som ger dig stor möjlighet att utvecklas i din blivande yrkesroll men även som person. Under 12 månader varvar du arbete i olika projekt med utbildningar där du ges möjlighet att redan från start bidra och pröva dina kunskaper från utbildningen.

Vem riktar sig traineeprogrammet till?

Traineeprogrammet riktar sig till dig som är nyutexaminerad eller har högst två års kvalificerad arbetslivserfarenhet och vill bidra till Svenska kraftnäts verksamhet med din kunskap och ditt intresse för energi. Vi hoppas att du liksom vi tycker att samarbete är kärnan till en god kultur där man delar med sig av kunskap och hjälper varandra.

Genom åren har vi anställt traineer med utbildningsbakgrunder såsom civilingenjör, lantmätare, systemvetare och civilekonom. Om du känner att din utbildning har koppling till vår verksamhet: tveka inte att söka!

Våra tidigare traineer arbetar idag inom många olika arbetsområden hos oss, till exempel kraftsystemanalys, samhällsbyggnad, IT, elmarknad, miljö, internationella frågor, projektledning och verksamhetsutveckling. Sedan starten 1998 har vi anställt 56 traineer. Av dessa traineer arbetar hela 64% kvar hos oss!

Vad erbjuder vi dig?

Vi satsar på dig som trainee för att bidra till både din personliga och professionella utveckling. Allt för att du ska bidra med hög kompetens som kan utveckla vår verksamhet idag och i framtiden.

Svenska kraftnäts traineeprogram erbjuder dig:

  • Utveckling – genom olika utbildningar inom ledarskap, retorik och grupputveckling med de andra traineerna ger Svenska kraftnät dig en unik möjlighet till personlig utveckling.
  • Delaktighet – programmet anpassas efter din kompetens, erfarenhet och dina intresseområden.
  • Kompetens – du får möjlighet att arbeta i flera olika projekt och på olika avdelningar vilket ger dig en god grund för att utveckla vår verksamhet.
  • Nätverk – genom interna projekt och studiebesök i både Sverige, Norden och Europa får du ett värdefullt kontaktnät i energibranschen.
  • Trygghet – du erbjuds fast anställning på en avdelning och din chef är densamma under hela perioden.
  • Gemenskap – våra traineegrupper brukar bli sammansvetsade gäng med stark gemenskap, och genom praktikperioderna kommer du att lära känna många olika medarbetare på olika avdelningar. Våra medarbetarundersökningar visar att vi som arbetar på Svenska kraftnät trivs med den öppna och vänliga kulturen här.

Ett internationellt utbyte på cirka 3 månader kan ingå efter programmets 12 månader.

Hur söker du till programmet?

Nästa program är planerat att påbörjas i september 2018. Mer information om ansökningsprocessen kommer att publiceras i god tid innan.

Granskad