Nyheter

Följ våra nyheter via RSS E-post
Filtrera nyheterna
Visa enbart de som är förkryssade

Svenska kraftnät tittar tillsammans med polsk och litauisk systemoperatör på möjligheten att införa en ”virtuell avräkningspunkt"

Handelsutbytet mellan Polen och Sverige (SwePol), och mellan Polen och Litauen (LitPol) begränsas ibland av interna flaskhalsar i det polska nätet. Just den del av det polska nätet som utgör överföringsförbindelse mellan de båda kablarna SwePol och LitPol är dock stark och överföring mellan Sverige och Litauen, via Polen, skulle därför kunna ske utan påverkan på de svagare delarna av det polska nätet.

2017 – Uppstarten på det nya året

Det nya året kickstartade med Traineemodul 2. Den senaste tiden har fokus främst varit på löpande arbete på enheten, vilket gjorde att det var extra roligt att sammanstråla i traineegruppen igen. Modulen har Tydlighet som ledord och det var också temat på de två utbildningsdagarna som vi nyligen genomfört.

Presentationsteknik och kärnkraftverk

Hej! Kul att du läser traineebloggen! Jag heter Pontus Romanus och det här är mitt första inlägg. Idag skriver jag lite om vad vi traineer gjort sedan sist och några ord om framtiden. Den är spännande och jag ska berätta varför! Kommunikation, det vill jag också prata om. Temat blir framtiden och kommunikation.

Ny rapport om nordisk balansering

De nordiska systemoperatörerna (TSO:erna) har förberett en detaljerad rapport som beskriver den nordiska balanseringsfilosofin för att sammanfatta vilka principer och vilken strategi som ligger bakom nuvarande regler och processer gällande balanseringsprocessen.