Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Nära samarbete med leverantör borgar för effektivitet

Cygni AB vann upphandlingen av systemutvecklings-leverantör som Svenska kraftnät genomfört för utveckling av Elmarknadshubben. Vi har pratat med Emil Breding, Chief Technology Officer på Cygni, som blir en av de som flyttar in i projektet efter sommaren.

Vad innebär det här för Cygni?
- För Cygni är detta stort såklart. Vi tycker det är extra roligt att få arbeta med en samhällsviktig funktion och att dessutom få möjligheten att vara med tidigt och utforma lösningen känns superkul. Internt hos oss är det många av våra konsulter som uttrycker intresse över att vara en del av projektet, det är något vi också värdesätter högt. Dessutom vill vi som företag även bidra till att elmarknaden fungerar ännu bättre i Sverige och att framväxten av nya innovativa tjänster inom energieffektivisering stimuleras.

Vad ser ni att ni kommer bidra med?

- Vi kommer bidra med ett, som vi anser, modernt och agilt utvecklingssätt och byggandet av en teknisk plattform med spets, kvalitet och prestanda.

Har ni erfarenhet av energi- och elmarknaden sedan tidigare?

- Vi jobbar redan idag med några aktörer i branschen. Andra områden vi jobbar med är media, finans, försäkring, spel och telekom.

Ni kommer ingå som del i projektet och rent fysiskt sitta med oss i projekt Elmarknadshubb i Sundbyberg – hur känns det och vad innebär det för samarbetet?

- Det ger alltid bäst resultat att sitta nära verksamheten, där finns kunskapen och expertisen kring behov och kravbild.

Det blir också lättare att ha korta utvecklings-/leveranscykler vilket skapar transparens och tydlighet kring projektets framfart.

Alla projektmedlemmar kommer sitta i närhet av varandra på samma plats, det kommer bli en bra mix av krav-/verksamhetsexperter, utvecklare, projektledare, förändringsledare och kommunikatör.

Vilken del av utvecklingsarbetet ser du mest fram emot själv?

- Det känns som att vi har alla möjligheter till en kanonstart av projektet i september. Just nu ser jag mest fram emot att verkligen sätta igång. Vi har tjuvstartat lite lätt och förbereder nu utvecklingsmiljöer och platser samt planen för den skarpa starten i september.

Utvecklingsteamet från Cygni är handplockat och består av de bästa utvecklarna och arkitekterna - jag ser verkligen fram emot att få hjälpa till att forma arbetsprocessen samt vara med i leveransen av en Elmarknadshubb i världsklass för Sverige!