Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Dialog med branschen

Svenska kraftnät och Energiföretagen Sverige samarbetar kring införande av 15 minuters avräkning. En del av samarbetet består av att tillsätta en expertgrupp tillsammans med medlemsföretag.

Vi har en ambition att ha en bred och öppen dialog med branschen, därför har en expertgrupp bildats i samråd med Energiföretagen Sverige. Expertgruppen består av personer som varit verksamma i avräkningsforum och har dessutom kompletteras med ett antal personer.

Expertgrupp

Jonas Karlsson E.ON
Alija Thue/Magnus Zeising Markedskraft ASA
Stefan Bergsten Fortum
Morgan Andersson Bixia Energy
Mattias Linell Göteborg Energi
Lena Ingårda/Jonas Holmgren Vattenfall
Esad Music E.ON
Christer Johansson Vattenfall
Peter Sjöstrand Tekniska Verken
Håkan Eriksson Ellevio
Magnus Thorstensson Energiföretagen i Sverige

Vi behöver synpunkter och information från branschen och de framtida användarna för att säkerställa att utformningen av 15 minuters avräkning och de bakomliggande processerna blir ändamålsenliga. Vi vill också fånga upp frågor och eventuella farhågor. På så sätt hoppas vi i god tid kunna undanröja möjliga hinder och säkerställa ett lyckat införande av 15 minuters avräkningsperiod för alla berörda parter.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna på finer@svk.se

För frågor gällande expertgruppen, kontakta Magnus Thorstensson på Energiföretagen Sverige, magnus.thorstensson@energiforetagen.se

Granskad