Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnäts roll i framtagande av EU-förordningar

Som systemansvarig för överföringssystemet i Sverige arbetar Svenska kraftnät för att främja en europeisk inre marknad för el genom att bland annat delta i ENTSO-E:s arbete med att ta fram förslag på kommissionsförordningar samt i arbetet efter att kommissionsförordningarna beslutats.

När Sverige som medlemsstat förhandlar om kommande lagförslag inom ramarna för medlemsländernas beslutskommitté (Cross Border Committee) har Svenska kraftnät en roll i att hjälpa departementet med information.

När kommissionsförordningarna trätt i kraft fortsätter ENTSO-E:s arbete med att följa dessa, ett arbete Svenska kraftnät deltar i.

Kommissionsförordningarna innebär även att förändringar genomförs i Svenska kraftnäts verksamhet och dessa förändringar kan påverka olika aktörer i större eller mindre omfattning. Mer om arbetet kan du läsa under respektive förordning.

Det går också att läsa mer om arbetet på Energimarknadsinspektionens webbplats (nytt fönster).

Granskad