Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Webbseminarium - Nordisk nätutveckling mot ett klimatneutralt energisystem

Den 10 februari arrangerar de fyra nordiska systemoperatörerna Energinet, Fingrid, Statnett och Svenska kraftnät ett gemensamt webbseminarium, där intressenter har möjlighet att ge synpunkter på det nordiska scenario, ”Klimatneutrala Norden”.

De fyra nordiska systemoperatörerna Energinet, Fingrid, Statnett och Svenska kraftnät har under hösten 2020 startat projektet Nordisk nätutvecklingsutblick 2021 (Nordic Grid Development Perspective 2021). En viktig del av projektet är att skapa ett gemensamt nordiskt scenario, ”Klimatneutrala Norden”.

Det klimatneutrala nordiska scenariot presenterar en väg till ett koldioxidfritt nordisk elsystem. Scenariot kommer att byggas för åren 2030 och 2040 med nollutsläpp 2050, och kommer att användas för att utforska det framtida systembehovet för det nordiska kraftsystemet.

Information om mötet

Typ: Öppen

När: 10 februari 2021, klockan 9-11

Hur: Mötet är digitalt och hålls på engelska

Var: Registrera dig till seminariet här

Kontakt: Mattias Jonsson, 010-475 84 25, mattias.jonsson@svk.se.

Mer information: Ytterligare material skickas före seminariet.

Tidigare nyheter om NGDP2021: En ny nordisk natutvecklingsutblick for kraftsystemet ska tas fram

Nordic Grid Development Perspective will investigate future system needs of the Nordic power system (på engelska, 105 KB, nytt fönster)

Granskad