Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Inspel till framtida marknadsdesign av FCR och FRR

Svenska kraftnät uppmanar aktörer att komma med inspel om de framtida marknadsreglerna för FCR och FFR. Återkoppling önskas via e-post senast den 7 mars 2021.

Svenska kraftnät har en öppen konsultation för marknadens aktörer om framtida marknadsregler för Frekvenshållningsreserv (Frequency Containment Reserve, FCR) och Snabb frekvensreserv (Fast Frequency Reserve, FRR). Syftet är att ge aktörerna möjlighet att på ett tidigt stadium delge sin bild. Återkopplingen kommer sedan att ingå i underlaget för den fortsatta utvecklingen. Observera att detta inte är en del av konsultationen om de tekniska kraven för FCR, utan en separat process.

Återkoppla senast den 7 mars 2021

Vänligen återkoppla senast den 7 mars via e-post till Svenska kraftnät: FCR@svk.se. Vänligen skriv ”Comments on Nordic reserve market model development 2021” i ämnesraden. Det går att svara både på engelska och på svenska.

Ladda ner och fyll i svarsdokumentet (engelska, nytt fönster, 220 kB).

Svarsformuläret är strukturerat efter de huvudsakliga beståndsdelarna av marknadsreglerna och innehåller instruktioner för ifyllnad. Tanken är att på så sätt öka möjligheterna för fler marknadsaktörer att delta samt att ge svarsstruktur.

Kontakt och frågor

Frågor till Svenska kraftnät besvaras via mejl av Jakob Helbrink: jakob.helbrink@svk.se, eller Joakim Salqvist: Joakim.salqvist@svk.se.

Mer information

Läs nyheten på engelska (nytt fönster).

Läs mer om stödtjänster

Läs nyhet på om de tekniska kraven för FCR.

Granskad