Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tiden för det här evenemanget har passerat

Startmöte om pilotstudie: Leverans av stödtjänster från resurser med variabel produktion eller förbrukning

Svenska kraftnät bjuder in intresseanmälda aktörer till startmöte om deltagande i pilotstudie: Leverans av stödtjänster från resurser med variabel produktion eller förbrukning. Det går att anmäla intresse för pilotstudien fram till detta möte.

Praktisk information

  • Digital mötesplats: Möteslänk skickas direkt till föranmälda.
  • Tidpunkt: 25 april 2022 kl 09:30 - 11:30 CET
  • Målgrupp: Aktörer som anmält eller anmäler intresse för deltagande i pilotstudien
  • Språk: Svenska

Under mötet kommer Svenska kraftnät presentera bakgrund och praktisk information rörande pilotstudien, och även allmänt kring stödtjänstmarknaderna, budgivning etc.

Agenda skickas separat i mötesinbjudan. Mötesinbjudan skickas direkt till aktörer som anmält intresse för deltagande i pilotstudien.

Om pilotstudien

Syftet med pilotstudien är att i samverkan med branschen skapa en förståelse för förutsättningarna för variabla resurser att bidra med tjänster samt att utreda hur förkvalificeringsprocessen ska gå till för resurser med variabel produktion eller förbrukning.

De aktörer som deltar i studien kan också visa upp sina förslag på nya tekniska lösningar. Detta kan i sin tur tydliggöra behov av att justera förslaget till förkvalificeringsprocess.

Målet är att en blandning av aktörer och teknikslag ska delta för att få en samlad och nyanserad bild av kravverifieringens genomförbarhet och för att utbyta erfarenheter.

Pilotstudien genomförs under 2022 med eventuell förlängning. Projektet är en del av Svenska kraftnäts kontinuerliga arbete för att förbättra förutsättningarna för fler aktörer och tekniker att delta på marknaderna för stödtjänster.

Mer information om pilotstudien finns under Utveckling av kraftsystemet

Granskad