Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Teknik och entreprenad

Du som bygger eller underhåller anläggningar som ingår i eller är anslutna till transmissionsnätet, måste följa våra krav.

Det är alltid mycket viktigt att våra krav inom bland annat teknik, arbetsmiljö, miljö och elsäkerhet följs, när transmissionsnätet underhålls eller byggs ut. Även anläggningar som är anslutna till transmissionsnätet måste uppfylla våra tekniska krav för att transmissionsnätet ska fungera driftsäkert.

Tillsammans blir vi bättre

Svenska kraftnät arbetar samordnat med hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet och här är du som leverantör en viktig medspelare.

Hållbara leverantörskedjor

Innan start av uppdrag genomför du som arbetar på uppdrag av Svenska kraftnät ett antal webbutbildningar.

När väl arbetet är igång sker löpande dialog och uppföljning av Svenska kraftnät antingen genom kontroller eller genom revisioner. Du som leverantör har en betydelsefull roll i arbetet med att upptäcka, rapportera och åtgärda avvikelser.

Nyheter inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet

Följ nyheterna via RSS E-post

Läs Årsrapport 2020 om avvikelsehantering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät har arbetat med avvikelsehantering inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) under 2020.

Läs Tertialrapport T2 2020 om avvikelsehantering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät har tagit hand om avvikelser inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) som inträffat under tertial 2, 2020.

Säkerhetsmeddelande 2020/05 – Åtgärder för åkning på enkellina

Svenska kraftnät har fattat beslut om vilka åtgärder som ska vidtas innan det kan tillåtas att åka med montagevagn eller att på annat sätt arbeta säkrad i enbart enkellina.

Säkerhetsmeddelande 2020/04 – Brandrisker nära luftledningar

Eftersom de senaste somrarna varit torra med höga brandrisker och det även detta år finns indikationer på höga risker för antändning och brandspridning i skogsmark har Svenska kraftnät tagit fram en plan för hur brandriskerna ska hanteras.

Läs Leverantörsrapport för T1 2020 om avvikelsehantering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät har tagit hand om avvikelser inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) som inträffat under tertial 1, 2020. I rapporten finns ett urval av avvikelser som har konstaterats hos Svenska kraftnät och leverantörer inom bygg och underhåll.

Visa alla nyheter
Granskad