Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet

Följ våra nyheter via RSS E-post

Läs Årsrapport 2020 om avvikelsehantering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät har arbetat med avvikelsehantering inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) under 2020.

Läs Tertialrapport T2 2020 om avvikelsehantering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät har tagit hand om avvikelser inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) som inträffat under tertial 2, 2020.

Säkerhetsmeddelande 2020/05 – Åtgärder för åkning på enkellina

Svenska kraftnät har fattat beslut om vilka åtgärder som ska vidtas innan det kan tillåtas att åka med montagevagn eller att på annat sätt arbeta säkrad i enbart enkellina.

Säkerhetsmeddelande 2020/04 – Brandrisker nära luftledningar

Eftersom de senaste somrarna varit torra med höga brandrisker och det även detta år finns indikationer på höga risker för antändning och brandspridning i skogsmark har Svenska kraftnät tagit fram en plan för hur brandriskerna ska hanteras.

Läs Leverantörsrapport för T1 2020 om avvikelsehantering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät har tagit hand om avvikelser inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) som inträffat under tertial 1, 2020. I rapporten finns ett urval av avvikelser som har konstaterats hos Svenska kraftnät och leverantörer inom bygg och underhåll.

Säkerhetsmeddelande 2020/03 - Upphävande av stopp att klättra i Svenska kraftnäts master

Beslut har tagits att häva stoppet om förbud att utföra arbete som innebär klättring i Svenska kraftnäts master, se tidigare säkerhetsmeddelande 2019/01.

Säkerhetsmeddelande 2020/01 – Beakta induktion som en allvarlig elektrisk risk

Ett antal olycksfall och tillbud har inträffat i och på Svenska kraftnäts anläggningar där induktion varit rotorsak.

Läs leverantör­srapport 2019 om avvikelseh­antering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät tar hand om avvikelser inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) som inträffat under 2019. I rapporten finns ett urval av avvikelser som har konstaterats hos Svenska kraftnät och leverantörer inom bygg och underhåll.

Läs Leverantörsrapport Q3 om avvikelsehantering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät tar hand om avvikelser inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) som inträffat under Q3 2019. I rapporten finns ett urval av avvikelser som har konstaterats hos Svenska kraftnät och leverantörer inom bygg och underhåll.

Ta del av leverantörsrapport Q2, 2019 om avvikelsehantering inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet (HMSK)

Rapporten beskriver hur Svenska kraftnät tar hand om avvikelser inom hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet (HMSK) som inträffat under Q2, 2019. I rapporten finns ett urval av avvikelser som har konstaterats hos Svenska kraftnät och leverantörer inom bygg och underhåll.