Skip to main content
Search

Ansvarig för kontroll/öve­rvakning av marknadsinf­ormation och anslutningskrav

Last day to apply:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Inom ramen för Svenska kraftnäts ansvar driva de strategiska frågorna avseende marknadsövervakning, transparens och anslutningskrav?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill ansvara för att säkerställa att Division System uppfyller kraven om transparens och marknadsövervakning samt att aktörerna uppfyller kraven för anslutning till elmarknaden. Du kommer samverka både med de mer operativa resurserna på marknadsavdelningen men också på strategisk nivå med motsvarande myndigheter i Norden och Europa.

Avdelning Strategisk utveckling har som övergripande uppgift att vidmakthålla och stärka Division Systems förmåga att på ett strukturerat och effektivt sätt identifiera, prioritera och genomföra nödvändiga utvecklings- och implementeringsinsatser. Avdelningen ska säkerställa att divisionen har en uppfattning om behovet av anpassning och kontinuerligt anpassar verksamheten till ett kraftsystem i förändring.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som ansvarig för kontroll/övervakning av elmarknad och anslutningskrav kommer du främst att ansvara för: 
> vara insatt i och kontinuerligt uppdaterad avseende gällande och kommande regelverk (t.ex. EU-lagstiftning, Transparensförordning och REMIT) inom elområdet
> vara insatt i, utveckla och kontinuerligt uppdatera avseende gällande och kommande krav om tillträde till kraftsystemet för att delta på elmarknaden samt följa upp att kraven uppfylls av aktörerna
> samverka med Nordiska TSO:er avseende regeltolkning och gemensamma lösning och delta i övrigt internationellt arbete.
> ett strategiskt långsiktigt perspektiv på informationskvalitet
> ansvara för extern information inom Transparens och marknadsinformation.

Du kommer bidra med att för divisionen skapa överblick och en långsiktig inriktning. Du kommer vara en del av och bidra till en historisk omstöpning av en bransch och en verksamhet som måste utvecklas i samma takt. Utmaningarna är många men därmed också möjligheterna för dig att göra skillnad.

Din bakgrund
Du ska ha en relevant akademisk examen inom teknik eller affärsjuridik motsvarande masternivå.
Vidare har du:
> flera års yrkeserfarenhet
> grundläggande utbildning i projektledning
> mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
> elkraftssektorn
> dokumenterad erfarenhet från att arbeta/implementera regelverk
> dokumenterad erfarenhet av gap-analys
> dokumenterad erfarenhet av verksamhetsrevision alternativt utövande av tillsyn
> dokumenterad erfarenhet av projektledning eller annat ledarskap

Dina personliga egenskaper
Du har ett ansvar att tolka regelverk och göra bedömningar av hur Svenska kraftnät bör uppfylla dem samt föra en dialog med organisationen om behovet av utveckling. Därför behöver du ha integritet att bilda dig din egen uppfattning samt ha helhetssyn och affärsmässighet för att se olika synvinklar och föreslå rätt insatser till optimal nytta.

Utmaningarna är många och därför måste du bidra med att skapa struktur och hålla ordning. I vissa fall är frågeställningarna nya, dvs ingen har löst dem förut, så du måste ha förmåga att ta egna initiativ och hitta vägar framåt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Leif Pettersson, 010-475 85 27 alternativt HR-partner Maria Jäderberg, tel. nr. 010-475 81 23. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan senast den 30-09-2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.