Skip to main content
Search

Sommarjobba som junioranalytiker på Svenska kraftnät

Last day to apply:

Vill du också vara med och bidra till att Sverige aldrig stannar? Ta chansen och sommarjobba i en utvecklande och samhällsviktig verksamhet. Nu söker vi en person som vill arbeta med dataanalys (framförallt på dokumentnivå) hos oss på Svenska kraftnät.

Är du en driven och nyfiken person med intresse för elbranschen? Då har du chansen nu! Svenska kraftnät utvecklar och förvaltar Sveriges stamnät för el – elens motorvägar.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill jobba med analys av drifttillstånd och mätprotokoll. Du kommer att tillhöra avdelningen Anläggningar, men du kommer också att arbeta med medarbetare från många andra avdelningar. Övergripande ansvar är att analysera och katalogisera drifttillstånd samt att identifiera och registrera mätdata hos Svenska kraftnät.

Om avdelningen Anläggningar
Avdelningen Anläggningar ansvarar för såväl den operativa som den strategiska förvaltningen av Svenska kraftnäts anläggningar (det vill säga stationer, luftledningar, ledningsgator, kablar och opto med tillhörande dokumentation och tekniska data). Svenska kraftnät har idag cirka 1500 mil transmissionsledningar.

Avdelningen ansvarar för att ställa tydliga och relevanta tekniska krav bland annat i form av tekniska riktlinjer och kravställning i anläggningsprojekt.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg och förväntas starta i början av juni och pågå till slutet av augusti, med möjlighet till ett par veckors ledighet under perioden.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som junioranalytiker kommer du främst att ansvara för att analysera teknisk-juridisk dokumentation samt sammanställa statistik i Excel.

Rollen kommer att innebära självständigt arbete, men handledning och expertis finns att tillgå. Du kommer att ingå i en grupp av studenter där flera av dem arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan förra sommaren.

Utvecklingsmöjligheter
Du kommer att få möjlighet att utvecklas i planering och tidsuppskattning av ett mindre projekt. Vidare kommer du att förkovra dig i användandet av Excel.

För dig som studerar på teknisk högskola eller av annan anledning är intresserad av energibranschen kommer arbetet att ge vissa insikter i hur stamnätet fungerar.

Din bakgrund
Vi tror att du studerar på högskola, t ex teknisk högskola eller liknande. Du har god datorvana. Vidare har du erfarenhet av:

  • Att både arbeta självständigt och i team med andra.
  • Att arbeta i Excel (du bör vara en erfaren excelanvändare men behöver inte kunna hantera macron eller pivotdiagram).
  • Du har mycket god språkförståelse i svenska, och kan uttrycka dig väl på svenska och/eller engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att planera ett arbete över flera veckor.

Dina personliga egenskaper
Du har en analytisk förmåga då det är mycket information att hantera och analysera. Vidare måste du vara noggrann och ordningsam och förväntas kunna arbeta självständigt.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande ansvarig Ulla Pettersson, tel. nr. 070-542 87 77. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 mars 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.