Svenska kraftnät söker en Byggkontrollsa­mordnare

Last day to apply:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vår byggkontrollfunktion i våra ledningsprojekt.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med samordning av våra byggkontrollanter. Du kommer att tillhöra enheten Ledningsbyggnation som består av tolv personer. Två av personerna på enheten jobbar idag med byggkontroll i luftledningsprojekt, resterande byggkontrollanter är upphandlade konsulter. Enheten Ledningsbyggnation ansvarar för genomförande av investerings- och reinvesteringsprojekt gällande ledningar och kabel från upphandling och genomförande av entreprenad.

Tjänsten är placerad antingen på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller vårt lokalkontor i Sundsvall. Det kan även finnas en möjlighet att vara stationerad på annan ort.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som byggkontrollsamordnare kommer du främst att ansvara för att planera, samordna och driva utvecklingen av Svenska kraftnäts byggkontrollfunktion. Du kommer att vara involverad i många pågående och kommande entreprenader och bidra till en förbättrad byggkontrollfunktion.

Rollen kommer även innefatta att:
> utveckla våra handlingar och arbetsmetoder tillsammans med samtliga byggkontrollanter
> stötta alla byggkontrollanter, administrera och fördela byggkontrollanter till projekten
> samla in erfarenheter från våra byggkontrollanter och ansvara för att de utvärderas
> utföra byggkontroller i enstaka projekt

Tjänsteresor inom Sverige ingår i tjänsten.

Utvecklingsmöjligheter
Svenska kraftnät är just nu i en väldigt intressant fas där vi bygger ut och moderniserar stamnätet. Rollen har stora utvecklingsmöjligheter, dels som byggkontrollant för kraftledningsprojekt (400 kV) och även genom att få arbeta strategiskt med våra kommande projekt. Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom kraftledningsteknik och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:
> Högskoleingenjörsutbildning eller annan likvärdig utbildning
> Flerårig erfarenhet inom kraftledningsteknik eller mark- och fundamentsarbeten
> B-körkort

Du ska vara kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med AMA. Det är även meriterande om du har goda erfarenheter av markentreprenader och betongarbeten. Utöver detta är det meriterande om du har god vana av kraftledningsbyggnation och erfarenhet av kontroller på utförande av kraftledningsmoment så som stolpmontage/resning, lindragning, montering av lintillbehör etc.

Dina personliga egenskaper
För att fungera väl i rollen så ser vi att du har en god helhetssyn och samarbetsförmåga då rollen innebär många kontaktytor, dels inom enheten men även i övriga organisationen. Utöver detta ser vi dig som strukturerad i ditt arbete, lösningsorienterad och beslutsam.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Kine Larsson, tel. nr. 010-475 80 79 alternativt HR-specialist Josefina Blomquist, tel. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 april. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.