Skip to main content

Svenska kraftnät söker en dokumentationsansvarig till förvaltning, skribentinriktning

Last day to apply:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?
Svenska kraftnät söker nu dig som vill jobba med förvaltning av teknisk dokumentation där du ansvarar för den tekniska anläggningsdokumentationen och kraven på denna. Du kommer även ha ansvar för att uppdatera vår tekniska riktlinje TR08 samt hantera remisser.

Du kommer att arbeta på enheten ”Teknisk dokumentation och GIS” som idag består totalt av tolv personer varav sex stycken arbetar med teknisk dokumentation. Vi ansvarar för mottagandet vid överlämningen av teknisk dokumentation från stationsprojekt och underhållsåtgärder som drivs av Svenska kraftnät. Du kommer också vara med och stödja den dagliga verksamheten i frågor som berör teknisk information, ritningar och dokumentation.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som dokumentationsansvarig kommer du främst att ansvara för förvaltningen av teknisk anläggningsdokumentation i alla våra stationsanläggningar. Du följer upp, kontrollerar och återkopplar så att överlämningspunkter fungerar och sker på ett sätt i enlighet med beslutad process. Du kommer också att ansvara för enhetens Tekniska Riktlinjer (TR08) och remissa andra TR samt hanterar styrdokument som påverkar enheten.

Rollen innebär samarbete med andra enheter för att förbättra och förtydliga överlämning av dokumentation från projekt till förvaltning. Du deltar i utvecklingen och förvaltningen av processer samt rutiner för att ständigt förbättra och vässa våra arbetssätt.

Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter:
- Skapa och skrota objektstrukturer, läsa in dokument/ritningar och koppla dessa till rätt objekt när underhållsåtgärder utförs i anläggningarna.
- Ritningshantering, strategiskt exempelvis metadata hantering.
- Ärendehantering i både EASIT och IFS (via arbetsorder).

Du kommer att få möjligheten att utvecklas och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund
Du har en avslutad eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer är likvärdig.

Vidare har du:
- Minst 3 års erfarenhet av dokumentation i anläggningsförvaltning.
- Minst 3 års erfarenhet av dokumenthantering och objekthantering i affärssystem.
- Minst 3 års erfarenhet av informationshantering gärna som teknisk skribent.
- Grundläggande kunskaper i CAD som gör att du kan utföra enklare uppgifter i CAD-miljö.

Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Meriterande krav
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med teknisk dokumentation inom energibranschen, samt med driftschema och stamnätsschema.

Vidare ser vi gärna att du har minst 3 års erfarenhet av hantering av objektstrukturer och objektkopplingar i affärssystem samt minst 3 års erfarenhet av arbete med framtagande av rutiner och arbetsprocesser, gärna tekniska riktlinjer. Erfarenhet av databashantering, arbete i ärendehanteringssystem och BIM är önskvärt.

Dina personliga egenskaper
Som person är du mål- och resultatorienterad, du fokuserar på resultat och planerar och prioriterar ditt arbete för att nå dit. Du har ett kvalitetstänk och är noggrann i ditt arbete och lägger vikt vid att kvalitetsstandarder uppnås.

Du har också god samarbetsförmåga, är kreativ och nytänkande i ditt arbetssätt samtidigt som du gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Tove Swenson, tel. nr. 072-500 33 25 alternativt Rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2 november. Vi behandlar ansökingar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.