Svenska kraftnät söker en dokumentations­ansvarig

Last day to apply:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill jobba i projekt där du ansvarar för den tekniska anläggningsdokumentationen och kraven på denna. Du kommer att arbeta på enheten Projektdokumentation som består av sex personer. Projektdokumentations övergripande ansvar är att arbeta med teknisk dokumentation i lednings- och kabelprojekt som drivs av Svenska kraftnät samt att stödja den dagliga verksamheten i frågor som berör teknisk information, ritningar och dokumentation.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som dokumentationsansvarig kommer du främst att ansvara för den tekniska anläggningsdokumentationen i våra anläggningsprojekt. Du medverkar i både större och mindre ny- och ombyggnadsprojekt av stationer och kraftledningar där du ansvarar för kravställning och koordinering av dokumentationsleveranser, inläggning i IT-system samt granskning av anläggningsdokumentation.

Arbetet innebär många kontakter med interna resurser samt entreprenörer och projektörer. Du följer upp att krav, riktlinjer och tidplaner uppfylls och är samtidigt drivande i utvecklingen av rutiner, struktur och effektivare arbetsprocesser.

Din bakgrund
Du ska ha examen inom informationsdesign alternativt ingenjör inom elkraftområdet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du ska också:
> ha arbetslivserfarenhet inom administrativt/projektarbete med teknisk dokumentation
> tala samt förstå svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av AutoCAD, dokumentationssystem som IFS eller SAP samt ritningar inom eldistribution eller telekommunikation.

Dina personliga egenskaper
Du har lätt för att skapa nya relationer då denna roll innebär många kontaktytor i organisationen där vi också värdesätter samarbetsförmågan högt. Vi ser gärna att du är självgående då arbete i våra projekt innebär mycket egen initiativförmåga. Dessutom är du kvalitetsmedveten i ditt arbete samt metodisk och leveranssäker även i stressade situationer.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Carl Johan Åkerberg, tel. nr. 010-475 84 26 alternativt HR-partner Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.