Skip to main content
Search

Svenska kraftnät söker en ingenjör inom fundament och betongkonstr­uktioner

Last day to apply:

En av våra seniora medarbetare går snart i pension. Vi söker nu dig som vill ta över denna roll. Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät förvaltar och bygger ut Sveriges stamnät och står inför en expansion inom ledningsområdet. Nu söker vi dig som vill vara med och kravställa och bygga framtidens stamnät.

Fundament för kraftledningsstolpar till stamnätet ska kunna motstå mycket stora lyft- och trycklaster samt mycket stora stjälpningslaster, vilket kan vara komplicerat ur konstruktionssynpunkt. Dessutom ska konstruktionerna kunna byggas så enkelt som möjligt på ofta svåråtkomliga platser. Som teknikspecialist inom fundament och betongkonstruktioner får du en central roll i organisationen och arbetar mot projektledare och andra tekniker inom byggnation av ledningsprojekt.

Du kommer att tillhöra enheten Luftledning, en sammansvetsad grupp om 10 personer med hög kunskapsnivå. Vi tillhandahåller specialistkompetens till både förvaltnings- och projektverksamheten inom geoteknik, fundament, konstruktion, jordningsteknik med mera. Enheten ansvarar för den tekniska utformningen av luftledningar med driftsäkra, kostnadseffektiva och personsäkra anläggningar som mål.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller vårt lokalkontor i Sundsvall.

Dina arbetsuppgifter
Rollen som teknikspecialist inom fundament och betongkonstruktioner innebär att bl.a. utveckla och förvalta tekniska kravdokument, granska konstruktionshandlingar samt att utveckla och effektivisera konstruktioner för kraftledningar och stationer. Du arbetar ofta aktivt tillsammans med konsultföretag som utför större delen av konstruktionsarbetet.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom en växande bransch med stora behov. Du arbetar strategiskt på beställarsidan och får möjligheten att utveckla Sveriges kanske viktigaste infrastruktur – elnätet.

Din bakgrund
Du ska ha högskoleexamen inom grundläggning, strukturella konstruktioner eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare:
- har du erfarenhet inom beräkningar, utformning och konstruktion av avancerade grundkonstruktioner eller för tjänsten annat relevant område
- talar samt förstår du svenska och engelska i tal och skrift.

Erfarenhet av fundament inom vindkraft, master, brobyggen eller motsvarande konstruktioner är meriterande.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är strukturerad i ditt arbete med god förståelse för ditt teknikområde. Du kommer att arbeta mot flera olika projekt parallellt vilket gör att du måste ha god förmåga att snabbt sätta dig in i frågeställningar och vara serviceinriktad med god samarbetsförmåga. Du har god helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa.

Vill du veta mer? I den här rekryteringen samarbetar vi med Addilon. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Lars Björk, tel. nr. 0738-56 30 00. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.
Välkommen med din ansökan senast den 23 juni 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.