Skip to main content
Search

Svenska Kraftnät söker en Kraftsystemanalytiker för transmissionsnätet

Last day to apply:

 

Vill du vara delaktig i utvecklingen av Sveriges kraftsystem för att säkerställa energiomställningen i Sverige och Norden?

I rollen som kraftsystemsanalytiker kommer du att tillhöra enheten Nätutveckling. Nätutveckling har ansvar för att utforma och utveckla kraftsystemet utifrån Svenska kraftnäts roll som nätägare med syftet att möta omvärldens behov av nätkapacitet.

Vi utför utredningar av förändringar som påverkar kapaciteten i det fysiska nätet, fastställer maximal nätkapacitet samt identifierar behov av nätförstärkningar utifrån drivkrafterna systempåverkande investeringar, anslutningar, marknadsintegration och systemförstärkningar.

Hos oss jobbar vi i team om 3-5 personer där varje grupp ansvarar för ett geografiskt område av transmissionsnätet. Vi har en fin sammanhållning på enheten och värdesätter respekt mot varandra, nyfikenhet, öppenhet och att visa varandra omsorg.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som kraftsystemanalytiker kommer du tillsammans med ditt team ansvara för att identifiera och utreda behov av investeringar i transmissionsnätet, utföra analyser för att bedöma kapacitetsgränser, systemstabilitet och långsiktigt kapacitetsbehov i transmissionsnätet samt till utlandet. Du genomför belastningsfördelningsstudier och dynamiska studier i programvaran PSS/E. Arbetet innehåller både bredd och djup samt är   med mycketkontakter både internt och med externa aktörer.

Utlandsresor i tjänsten förekommer.

Din bakgrund

Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Vidare har du:

  • Goda kunskaper inom lastflödesberäkningar
  • Goda kunskaper inom elkraftsystem och/eller energisystem
  • Minst 3-års relevant arbetslivserfarenhet t.ex. arbete med kraftsystemanalyser, balans-/produktionsplanering inom energisektorn
  • Har lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift på både svenska och engelska

Det är även meriterande om du har

  • Praktisk erfarenhet av modellering, t.ex. av kraftsystemet och dess komponenter, i MATLAB/Simulink, PSS/E eller liknande verktyg

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad med ett helhetsperspektiv då enheten säkerställer utvecklingen av Sveriges kraftsystem. Du ska ha god samarbetsförmåga och gilla att arbeta i ett team. Dessutom ska du ha förmågan att ta ansvar och driva utredningar framåt mot ett gemensamt slutmål. Då rollen även innebär både interna och externa kontaktytor ska du vara tydlig och kommunikativ.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Tobias Edfast, tel. nr. 010-475 80 56 alternativt HR-partner Ann-Britt Andersson, tel. nr. 0706-34 8528. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv förmåga. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.