Svenska kraftnät söker en projektkomm­unikatör - visstidsans­tällning

Last day to apply:

Svenska kraftnät är inne i en intensiv period där vi bygger ut och förstärker Sveriges stamnät för el. I takt med att utbyggnadsprojekten blir fler ökar också behovet av extern kommunikation. Vi söker nu dig som vill arbeta i en spännande roll mitt i den svenska och europeiska elmarknaden.

Dina arbetsuppgifter
Som projektkommunikatör arbetar du strategiskt och operativt med kommunikation i Svenska kraftnäts stamnätsprojekt, där vi bygger och förnyar ledningar och stationer. Du är proaktiv och identifierar kommunikationsbehov utifrån projektets förutsättningar men levererar också de kommunikationsinsatser som ingår i projektets processer. Vidare samordnar du budskap mellan projekt och ser till att de följer Svenska kraftnäts övergripande budskap.

I din roll som projektkommunikatör utvecklar du kommunikationen med berörda närboende, organisationer och myndigheter för att öka kunskapen om och förståelsen för Svenska kraftnäts uppdrag. Ditt arbete utförs i tätt samarbete tillsammans med projektledning och våra andra projektkommunikatörer. Du hanterar även viss kontakt med press och media. Vidare deltar du också i det redaktionella arbetet på enheten och bidrar till Svenska kraftnäts kommunikativa uppdrag. Du deltar i utveckling och förvaltning av vår verksamhet och i alla våra kanaler.

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år med tillträde snarast möjligt. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg och du kommer att bli en av fjorton medarbetare på Press- och kommunikationsenheten. Resor förekommer i viss utsträckning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant utbildning inom kommunikation eller motsvarande och erfarenhet av att arbeta med kommunikation i infrastrukturprojekt, gärna inom en offentlig verksamhet. Du har en vilja och vana att kommunicera komplexa frågor och kan anpassa ditt budskap efter målgrupp.

Du har erfarenhet av att tillhöra en kommunikationsavdelning och sammarbeta i gemensamma frågor.  Du är en duktig skribent och anpassar ditt språk efter mottagare. Har du erfarenhet från elbranschen och är van att arbeta i Adobe CS-paketet, webbpubliceringsverktyget EpiServer och med sociala medier är det meriterande.

Dina egenskaper
Vi söker dig som uttrycker dig tydligt och övertygande i såväl stora som små grupper. Eftersom tjänsten innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du är lyhörd, flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har förmågan att behålla lugnet även i pressade situationer.

Vi tror att du är en utåtriktad, engagerad och ödmjuk person som bidrar med egna idéer, sätter igång aktiviteter och lätt tar kontakt med andra. Vi ser också att du är nyfiken och villig att lära dig mer om Svenska kraftnäts verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna tf enhetschef Maria Örtenholm tel. 010-475 84 80. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan senast den den 28 okt 2018.