Skip to main content
Search

Svenska kraftnät söker en Rekryterare

Last day to apply:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med på resan att utveckla HR-arbetet och specifikt bidra i vårt rekryterings- och employer branding-arbete hos branschens attraktivaste arbetsgivare?

Svenska kraftnät växer och inom HR-enheten skapas nu ett rekryteringsteam som ska ansvara för att stötta cheferna i alla verkets rekryteringar. Vi söker nu en rekryterare som kommer att vara samordnare för detta nybildade rekryteringsteam. Du kommer att ha huvudansvar för rekryteringsprocessen och tillsammans med övriga i rekryteringsteamet på tre rekryterare utveckla befintlig process och dess olika moment.

Rollen som rekryterare innebär att du arbetar i tätt partnerskap med våra chefer och deltar i hela rekryteringsprocessen. Vi är i behov av att främst rekrytera ingenjörer, projektledare och IT-specialister, men även medarbetare med mer administrativa uppgifter. Du kommer också att få ansvar för att utveckla rutiner och arbetssätt gällande rekryteringsprocessen. Systemansvar för rekryteringsverktyget Reachmee ingår också i rollen likväl som administration och uppföljning kopplad till rekryteringsområdet. Tillsammans med enhetens övriga tolv medarbetare bidrar du med att utveckla även andra arbetsprocesser inom HR-området.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Resor till och från våra lokalkontor i Sundvall och Sollefteå kan ingå.

Din bakgrund
Vi ser att du har en högskoleutbildning inom personal-eller beteendevetenskap eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet av kompetensbaserade rekryteringar på kvalificerad nivå och är van att självständigt driva rekryteringsprocesser framåt.

Vi ser gärna att du har kunskap om statlig rekrytering, men även erfarenhet av att rekrytera inom el- och energibranschen (ingenjörer, IT) är meriterande. 

Det är en fördel i rollen om du har erfarenhet av att vara sammanhållande för ett team där du haft ansvar för leveranser. Slutligen ser vi positivt på erfarenhet av att arbetat med personalstatistik och nyckeltal kopplade till rekryteringsarbetet, men det är inget krav.

Dina personliga egenskaper
Inom Svenska kraftnät ser vi att alla anställda har ett personligt ledarskap så du behöver vara van att självständigt och strukturerat driva dina processer samt förstå din roll som kulturbärare. En styrka hos dig är att du är en duktig relationsbyggare och samarbetar bra med olika typer av människor. Du skapar lätt förtroende och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt.

Du är duktig på att planera, organisera och prioritera i ditt arbete och är alltid mån om att leverera tid och med kvalitet. Du kan växla mellan att ha koll på detaljer till att ha ett helhetsperspektiv på frågor. Som rekryterare är det viktigt att du är en duktig och tydlig kommunikatör i tal och skrift och kan anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån målgrupp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande HR-chef Jessica Levander alternativt HR-partner Josefine Elinder eller rekryteringsspecialist Ann-Britt Andersson. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO och Stefan Ekberg, ST. Då det är jultider nås vi bäst via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 1 juni 2020.

 

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.