Skip to main content
Search

Svenska kraftnät söker trainee inom dataanalys

Last day to apply:

Letar du efter ett traineeprogram som är väletablerat men samtidigt ger dig möjlighet att påverka innehållet och din egen utveckling? Vill du vara en del av den pågående energiomställningen och bidra till ett mer hållbart samhälle och framtid? Vill du arbeta med Sveriges kanske allra viktigaste samhällsfunktion? Sök till Svenska kraftnäts traineeprogram!

Programmet
Det ett år långa traineeprogrammet som startar 7 september 2020 ger dig stor möjlighet att utvecklas både som person och i din blivande yrkesroll med utbildningar, studiebesök, praktik och projektarbete. Utöver att du blir en del av en dynamisk arbetsplats med spännande utmaningar får du god inblick i elmarknaden och ett brett kontaktnät i energibranschen, både inom Norden och Europa. Ett internationellt utbyte på 4-6 månader kan bli aktuellt i anslutning till traineeprogrammet om intresse finns hos dig som trainee.

I denna blogg berättar våra tidigare traineer om sitt program och alla spännande studiebesök, utbildningar m.m. de har fått vara en del utav: https://www.svk.se/jobba-har/student/traineeprogram/traineernas-blogg/

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill bidra till att våra anläggningar aldrig slocknar. I rollen får du möjlighet att utvecklas som dataanalytiker med inriktning mot elkraftsanläggningar. Du kommer att tillhöra enheten Förvaltningsutveckling där det finns gott om engagerade och kompetenta kollegor att lära sig av, både på djupet och på bredden.

I rollen som trainee kommer du att lära dig om hur vi på bästa sätt kan se till att våra komponenter i elkraftsystemet alltid fungerar som de ska. Detta kan t.ex. innebära uppgifter så som att vara med i utvecklingen av nya sensorer och algoritmer för att upptäcka fel innan de inträffar, ta fram automatiska rapporter från vår BI-plattform som effektiviserar underhållsarbetet. Efter traineeåret fortsätter du jobba i vårt analytikerteam.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en examen med inriktning elkraft eller motsvarande. Då vi söker dig som är ny i din karriär vill vi att du har maximalt två års arbetslivserfarenhet efter studierna. Vidare har du erfarenhet av:

> Programmering, så som Python eller R
> Sökningar i databaser med hjälp av SQL
> Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Om du dessutom har erfarenheter från föreningsliv och/eller studier utomlands ser vi detta som ett extra plus.

Dina personliga egenskaper
I din roll som trainee är du en viktig ambassadör för kulturen på Svenska kraftnät.
För att passa i rollen som trainee behöver du vara van vid att ta egna initiativ och kunna anpassa dig till förändringar. Du har ett helhetsperspektiv och är mån om att skapa resultat i ditt arbete.

Som person vågar du prova nytt och utvecklar dig själv och andra. Du nätverkar och bidrar till samarbete över gränser och har förmågan att skapa goda relationer.

Viktigt att veta
Du erbjuds en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Den 4 februari har vi information om traineeprogrammet för de som har gått vidare efter första urval och screening (färdighets- och personlighetstest).

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Tommie Lindquist, tel. 010-475 81 60 alternativt HR-specialist Josefine Elinder, tel. 010-475 86 38. Fackliga representanter är Erik Böhlmark SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Då det är semestertider når du oss lättast via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2020
. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.