Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Dammsäkerhetshan­dläggare som vill utveckla den svenska dammsäkerheten

Senaste ansökningsdag:

Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och bidrar till att utveckla och stödja tillsynen av dammsäkerheten i landet.

Du kommer att arbeta på enheten för Elberedskap som består av 14 personer. Enhetens övergripande ansvarsområden är Svenska kraftnäts uppgifter inom elberedskap, krisberedskap, kontinuitetshantering, civilt försvar och dammsäkerhet.

Inom dammsäkerhetsområdet är vårt uppdrag att främja dammsäkerheten i landet. Det gör vi genom att ge tillsynsvägledning till länsstyrelserna i dammsäkerhetsfrågor och genom att samverka för en effektiv tillsyn, stödja utvecklingen av beredskap för dammhaverier, främja forskning och utveckling inom dammsäkerhetsområdet och rapportera till regeringen om dammsäkerheten.

Vi behöver nu förstärka enheten med en dammsäkerhetshandläggare.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är framför allt att utveckla och stödja länsstyrelsernas operativa tillsyn av dammsäkerheten. Med dina praktiska erfarenheter av dammteknik och rutiner för egenkontroll kompletterar och stödjer du vår egen och länsstyrelsernas kompetens inom dammsäkerhet. Tillsammans utvecklar vi vägledningar och genomför utbildningar för länsstyrelsens handläggare.

Din placering är på Svenska kraftnäts kontor i Sundbyberg. Tjänsten innebär resor inom Sverige.

Din bakgrund
Du har examen som civilingenjör med inriktning mot vattenbyggnad eller motsvarande kunskap om dammar förvärvad på annat sätt.

Vi förutsätter att du har bred erfarenhet av arbete med dammsäkerhet, dammteknik och rutiner för egenkontroll. Du har god kännedom om den svenska regleringen för dammsäkerhet samt ansvar och roller. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av att skriva rapporter samt god förmåga att framföra presentationer.

Då tjänsten innebär resor är körkort ett krav.

Erfarenhet av arbete som t.ex. dammtekniskt sakkunnig och samverkan med myndigheter i dammsäkerhetsfrågor är meriterande, vilket även erfarenhet av kurs- och utbildningsverksamhet (ex. utveckla och genomföra kurser) samt god datorvana är. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete med såväl vattenkraftens som gruvindustrins dammar. Har du dessutom erfarenhet av arbete med beredskap för dammhaveri, säkerhetsledningssystem eller annan specialitet inom dammsäkerhet ser vi det som meriterande.

Dina personliga egenskaper
Du har helhetssyn, är initiativtagande med gott omdöme och har god samarbetsförmåga. Eftersom arbetet innebär kontakter och samverkan med många olika aktörer är du flexibel och duktig på att skapa goda relationer. Du har en god pedagogisk förmåga, stort intresse för att lära ut och du kommunicerar väl i tal och skrift på svenska och behärskar även engelska.

Vi lägger stor vikt vid både kompetens och personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Joakim Evertson, tel. nr. 010-475 87 98 alternativt rekryteringsspecialist Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se. 
Välkommen med din ansökan senast den 15 september 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.