Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Dataanalytiker som möjliggör morgondagens elsystem

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö, vara en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och samtidigt få chansen att arbeta med dataanalys, strömmande data och system för operativt beslutsstöd? 

Omställningen av energisystemet, ett ökat elberoende och det moderna samhällets höga krav på säker elförsörjning, gör att driften av det svenska kraftsystemet blir allt mer komplex och utmanande. Svenska kraftnät genomför därför en rad åtgärder för att skapa bättre förutsättningar för automation, driftövervakning och beslutsstöd. En central åtgärd är att stärka förmågan att samla in, utbyta och nyttja strömmande data.

Som ett led i denna satsning söker nu Svenska kraftnät efter dig som vill vara med att utveckla verksamheten som dataanalytiker med fokus på myndighetens lösning för strömmande data.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer ansvara för att verksamhetens behov av strömmande data hanteras i Svenska kraftnäts nya IT-lösning, och du kommer utföra och förvalta dataanalyser, rapporter, tydliga visualiseringar av data för chefer och medarbetare. Syftet är att skapa underlag för effektivare beslut i Svenska kraftnäts kärnprocesser och i förlängningen kunna automatisera och digitalisera arbetsuppgifter. Du kommer också ha en viktig roll i att skapa och tillämpa rutiner för att erhålla hög datakvalitet i strömmande data.
Du kommer arbeta tillsammans med enhetens medarbetare, med IT-avdelningarna och med verksamhetens specialister.
    
Tjänsten dataanlytiker tillhör enheten Data och Modeller på avdelningen Digitala Verktyg som har till uppgift att stödja verksamheten med data, kompetens inom områdena Business Intelligens och Data Science, kraftsystemmodeller, datautbyte samt prognoser.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund
Du ska ha akademisk examen med inriktning mot elkraft, energisystem eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
Vidare har du erfarenhet av:
> analytiskt arbete inom elkraftsystem eller elmarknadssystem med vana att hantera och bearbeta data, exempelvis med SQL
> utveckling av IT-stöd inom energisektorn i systemleverantörs- eller beställarroll

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tekniska system för mätvärdesinsamling för kraftsystemdrift eller nätavräkning, och/eller erfarenhet av SCADA/EMS eller SCADA/DMS-system.

Du talar och förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper
Du är en positiv och kommunikativ person och har lätt för att skapa nya relationer då denna roll innebär många kontaktytor i organisationen. Du är nyfiken och utforskar löpande hur vi skulle kunna förbättra verksamheten. Du är driven och självgående med en vilja att stödja kärnverksamheten på ett systematiskt och aktivt sätt. Du är strukturerad, analytisk och bra på att snabbt sätta dig in i förutsättningar, krav och modellera en lösning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Oskar Sämfors alternativt HR-partner Maria Jäderberg. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO och Stefan Ekberg, ST.
Då det är semestertider nås vi bäst via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2019.
Vi behandlar ansökningar löpande, så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.