Delprojektledare inom tillståndsärenden till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du vara med som en spindel i nätet när vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov? Arbetar du gärna i en utvecklande miljö där du även får samarbeta med övriga Europa? I takt med att utbyggnadsprojekten blir fler ökar också behovet av delprojektledare med erfarenhet av tillståndsfrågor. Vi söker nu dig som vill arbeta för den svenska och europeiska elmarknaden.

Som delprojektledare kommer du att tillhöra enheten Tillståndsärenden på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Här blir du en viktig del i varje steg, från projektstart till driftsättning av nya ledningar och stationer. Du har ett omfattande samarbete såväl internt som med andra myndigheter, konsulter och sakägare i samråds- och tillståndsprocessen.

Enheten består idag av 12 personer som samarbetar nära varandra i en kultur som präglas av ett prestigelöst och ödmjukt förhållningssätt, inför både uppgift och kollegor.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som delprojektledare har du det övergripande ansvaret för tillståndsfrågor i anläggnings- och förvaltningsprojekten. Du samordnar alla frågor inom ditt område och tillser att nödvändiga tillstånd, dispenser och anmälningar finns avseende stamnätsanläggningar.

Som delprojektledare inom tillstånd medverkar du vid planering av projektarbetet och ansvarar för planering av ditt delprojekt. Du leder, styr och följer upp konsulter inom delprojektet på ett effektivt sätt, samt kvalitetssäkrar leveranserna utifrån tid, kostnad och kvalitet.
I arbetet ingår att kontinuerligt delta och bidra i verksamhetsutveckling inom enhetens ansvarsområden.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom juridik/miljö-/naturvetenskap/teknik/ lantmäteri/samhällsbyggnad eller motsvarande relevant utbildning.

Du bör ha erfarenhet av att arbeta med miljörättsliga frågor och tillståndsprövningar i infrastrukturprojekt eller motsvarande, samt ha erfarenhet av kontakter med såväl myndigheter som sakägare.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från att leda och styra konsulter i komplexa projektmiljöer och har erfarenhet från energibranschen.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du målinriktad och strukturerad med mycket god analytisk förmåga. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och tycka om att bygga nya relationer, både internt och externt. Vi ser också att du är intresserad av att bidra till utveckling av enhetens arbetsprocesser samt uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna delprojektledare Yvette Vignuolo tel. 010-475 82 57 under juli månad och delprojektledare Helén Mårtensson tel. 010-475 86 63 i augusti, alternativt HR-specialist Maria Jäderberg tel. 010-475 81 23. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.