Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Erfaren tillstånds­ansvarig till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill vara en viktig del i varje steg, från projektstart till driftsättning av nya ledningar och stationer. Du kommer att tillhöra enheten Tillståndsärenden som består av 13 personer som samarbetar nära varandra i en kultur som präglas av ett prestigelöst och ödmjukt förhållningssätt, inför både uppgift och kollegor. Du har det övergripande ansvaret för tillståndsfrågor i dina anläggnings- och förvaltningsprojekt hos Svenska kraftnät.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg men enstaka resor kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som delprojektledare Tillstånd har du det övergripande ansvaret för tillståndsfrågor i projekten. Du samordnar alla frågor inom ditt område och ser till att koncession och andra nödvändiga tillstånd tas fram. Inom ansvaret ligger bl.a. samrådsprocessen, miljökonsekvensbeskrivningar och miljökoordinering i byggprocessen.

Du ansvarar för att arbetet avseende tillstånd genomförs enligt projektplan avseende tid, kostnad och resultat samt i enlighet med Svenska kraftnäts projektmodell. Du kommer att vara en del av en eller flera av Svenska kraftnäts projektgrupper.

Som ansvarig delprojektledare för tillståndsprocessen driver du processen med framtagande av korridor och sträckning till samrådsunderlaget, tillståndshandlingar, löpande tillståndsarbete inom pågående tillståndsprövningar m.m. I arbetet ingår att sammanställa ansökningar för tillstånden samt att genomföra och leda möten med tillsynsmyndigheter. Du ansvarar för dialogen med myndigheter som länsstyrelser, kommuner, Energimarknadsinspektionen med flera.

I arbetsuppgifterna ingår att upphandla, leda och följa upp konsulter inom delprojektet på ett effektivt sätt, samt kvalitetssäkra leveranserna utifrån tid, kostnad och kvalitet. I arbetet ingår att kontinuerligt delta och bidra i verksamhetsutveckling inom enhetens ansvarsområden.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom juridik/miljö-/naturvetenskap/lantmäteri/samhällsbyggnad eller motsvarande relevant utbildning.

Du har erfarenhet av att arbeta med miljörättsliga frågor och tillståndsprövningar i infrastrukturprojekt eller motsvarande, samt erfarenhet av kontakter med såväl myndigheter som sakägare. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från att leda och styra konsulter i komplexa projektmiljöer och erfarenhet från energibranschen. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift samt innehar körkort.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du driver och samordnar flera projekt parallellt som är i olika faser, krävs det att du är målinriktad och strukturerad med mycket god analytisk förmåga. Du behöver vara tydlig i din kommunikation och tycka om att bygga nya relationer, då rollen har kontakt med såväl interna som externa intressenter. Vi ser också att du är intresserad av att bidra till utveckling av enhetens arbetsprocesser

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Julia von Weber via telefon 070-364 54 04 eller mejl julia.vonweber@hrmab.se alternativt ansvarig researcher Maria Lundin via telefon 073-059 54 11 eller maria.lundin@hrmab.se. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan senast den 27 oktober 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket – vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.