Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Förvaltnin­gsledare för IT-plattformar

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska Kraftnät söker dig som vill bibehålla och stärka organisationens viktiga IT-drift.

Som Förvaltningsledare tillhör du enheten Plattform där denna roll ansvarar för det övergripande och sammanhållande arbetet med förvaltning av våra IT-plattformar som är grundfundamentet får vår IT-drift. Svenska Kraftnät har en kritisk infrastruktur med krav på 24/7-drift. Vi har egna serverhallar och egna datanät som används både inom våra kontor och till mer än 100 kraftnätsstationer runt om i landet. 

Enheten Plattform ingår som en av fyra enheter inom avdelningen IT-Drift. De övriga enheterna är IT-arbetsplats och support, Datakommunikation och Telekommunikation. Tillsammans har de fyra enheterna det samlade ansvaret för vår IT-infrastruktur och drift. Just nu drivs flera spännande förändringsarbeten med syfte att öka leveransförmågan. Bland annat genom att ”tjänstifiera” erbjudandet, införa tvärfunktionella leveransteam samt utveckla och utöka First och Second-Line. Vi har stort fokus på IT-säkerhet, proaktiv livscykelhantering, övervakning, logghantering och analys t ex.

Dina arbetsuppgifter
Denna roll innebär att ha ett övergripande ansvar för förvaltningen av våra IT-plattformar. Du leder det operativa arbetet inom enheten som tillsammans förvaltar plattformar inom områden som Server (Unix och Windows), Backup & Storage, AD/Exchange, Databaser. Du kommer att ha många kontaktytor, framförallt internt, men även externt i form av t.ex leverantörskontakter. Du ingår tex i det virtuella nätverket för Förvaltningsledare inom Infrastruktur och Applikationer och rapporterar till enhetschefen.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Varför ska du söka just denna roll?
Vill du att ditt och din enhets bidrag ska göra skillnad för samhället i stort? Då är det just dig vi söker! Du kommer att leda, ansvara för och vidareutveckla den underliggande infrastrukturen som utgör grundfundamentet för vårt övergripande och samhällskritiska uppdrag om att säkerställa leveransen av el till Sverige. Svenska kraftnäts uppdrag är en av de högst prioriterade samhällstjänsterna i vårt land och IT är en naturlig del av förmågan att leverera på vårt uppdrag och där din enhet är en kritisk länk i en värdekedja av leveranser.

Din bakgrund
Vi söker en mogen ledare med mångårig erfarenhet av leda och ansvara för kritisk IT-infrastruktur och IT-drift. I grund och botten har du en teknisk bakgrund och med det en god förståelse för området. Du är van att leda i en omgivning under ständig förändring och förbättring. Du har erfarenhet av:

  • ledande roller inom IT-infrastruktur
  • driva intern IT
  • IT-processer, såsom ITIL, PM3, agila metoder etc.
  • driva större förändringsprojekt som krävt både tekniska implementationer som förändringar i arbetssätt och kultur
  • att systematiskt arbeta med IT-säkerhetsfrågor med hög säkerhetsmedvetenhet
  • leverantörsstyrning

Dina personliga egenskaper
Då rollen innebär att leda det operativa arbetet inom enheten söker vi dig som genom ett aktivt ledarskap involverar och stöttar teamet. Du är en kulturbärare med god tillit till dina kollegor. Som person är du en god kommunikatör och uttrycker dig väl på svenska och engelska. Just nu drivs flera spännande förändringsarbeten och därför är det viktigt att du är utvecklingsorienterad och har ett strategiskt perspektiv.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Boxhill. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Petra Törnblom, mail petra.tornblom@bhill.se, tel: 0760-036080. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.