IT-arkitekt med fokus på infrastruktur och IT-säkerhet

Senaste ansökningsdag:

Vill du vara med och utveckla IT-infrastrukturen för framtidens elsystem?
Vi söker dig som vill anta utmaningen att leda arbetet med att utveckla Svenska kraftnäts framtida IT-infrastruktur.

IT avdelningen på Svenska kraftnät utvecklar och förvaltar IT system som är kritiska för vårt samhällsuppdrag. Vi ser ett behov av att utveckla nya IT lösningar för automatisering av elnätsdriften och förvaltningen av våra anläggningar. Samtidigt vill vi löpande måste se över våra lösningar och arbetssätt för att behålla en god IT-säkerhet.

Dina arbetsuppgifter
Din uppgift blir att utveckla en IT infrastruktur som långsiktigt möter våra krav på bl a tillgänglighet, stabilitet, effektivitet och IT säkerhet. Du kommer att leda arbetet genom att utveckla målarkitekturer för våra olika teknikområden och därefter styra och vägleda utvecklingsprojekt så att de strävar mot dessa mål. Du ska även se till att IT arkitekturen ligger i linje med Svenska kraftnäts totala målbild och strategi.

I din roll ingår bland annat att:

  • driva arbetet med att utveckla IT infrastrukturen i nära samarbete med berörda.
  • prioritera aktiviteter för att säkerställa en god IT-säkerhet.
  • vara delaktig i arbetet med standardisering av IT-tjänster
  • följa teknikutvecklingen och trender inom IT infrastruktur området

Du kommer att delta i arbetet med att utveckla övergripande arkitekturprinciper och standarder och du kommer vara delaktig i arbetet med att utveckla vår IT strategi. Alla arkitekter hos oss ska bidra till att utveckla arkitekturfunktionen, coacha projektarkitekter samt utbilda intressenter till arkitekturfunktionen.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att arbeta med IT-arkitektur inom olika områden (t ex applikationsplattformar, nätverk, lagring, operativsystem) och fördjupat dig i några av dem.

Du har arbetet som IT-arkitekt i en större organisation med mycket höga IT-säkerhetskrav samt förstår värdet av gemensamma arbetssätt och god dokumentation. Akademisk utbildning med inriktning inom IT eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt är ett krav.

Det är meriterande om du har en certifiering inom arkitekturområdet och/eller IT-säkerhet. Du har god kunskap om standarder och styrande regelverk för informationssäkerhet.

Dina personliga egenskaper
I den här rollen krävs stort intresse för teknikutveckling/IT-säkerhet samt förmåga att förstå hur ny teknik kan tillämpas. Du är analytisk och systematisk samt har förmåga att se helheten och anpassa dig till den. Du bör ha god förståelse för att nya lösningar kan behöva införas stegvis och att vi behöver tänka långsiktigt för att uppnå våra mål.

För att lyckas i rollen behöver du:

  • god kommunikationsförmåga och kan förmedla budskap på ett pedagogiskt sätt.
  • förmåga att skapa goda relationer och samarbeta med andra för att nå bästa resultat.
  • erfarenhet av att leda grupper och coacha medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är ett krav.Tjänsten är placerad på IT-avdelningen, enhet IT styrning, i Sundbyberg.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta enhetschef Sara Carmo e Silva Sjölund tel. 010-475 8034, HR-specialist Sofie Westerberg tel. 010-475 8615. Fackliga företrädare är Maria Bergqvist (SACO), tel. 010-475 82 90, Stefan Ekberg (ST), tel. 010-475 8291.
Du når oss även via e-post fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan
 senast den 22 augusti.