Hoppa till huvudinnehåll
Sök

IT Säkerhetssp­ecialist

Senaste ansökningsdag:

Vårt samhälle ställer högsta krav på säker och pålitlig elförsörjning vilket Svenska kraftnät på olika sätt ansvarar för att trygga. För att Sverige aldrig skall stanna så måste landet lysa även imorgon och ifall du vill vara med och säkerställa detta så kan denna roll mycket väl komma att passa dig! 

Om rollen
Svenska kraftnät är inne i en extremt spännande fas gällande IT-säkerhetsarbetet. I rollen som IT Säkerhetsspecialist blir du en mycket viktig del utav det IT-säkerhetsarbete som säkerställer underhållet och utvecklandet utav det svenska stamnätet för el. I ditt arbete kommer du främst att arbeta såväl operativt som strategiskt och taktiskt i ett utav Svenska kraftnäts mest kritiska förvaltningsobjekt, elnätsdrift. Objektet innehåller driftskritiska system som till exempel SCADA med ständigt höga krav på tillgänglighet, säkerhet och funktion. Du kommer att arbeta brett gällande bl.a. förebyggandet, analyserandet samt åtgärdandet av tekniska IT-säkerhetsrisker. Din kompetens kommer att behövas vid stöttning av incidenter, bedömning utav sårbarheter, vid rekommendationer och vid implementering av skyddsåtgärder. Arbetet sker tekniknära och rör såväl applikationer som operativsystem kopplat till informationsflöden.

I denna spännande fas som Svenska kraftnät är inne i kommer du att utgöra en väldigt viktig del av att ta fram planer gällande risk/sårbarhetsanalyser för de nästkommande åren. Analyser och riktlinjer som du tillsammans med dina teammedlemmar samt leverantörer realiserar.

Du kommer att tillhöra enheten Kontrollrumssystem på avdelningen IT-utveckling och förvaltning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst fem års arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet. Du har en gedigen kunskap kring säkerhet så som tester, granskning och program. Du är medveten om vikten av att arbeta metodiskt i syfte att förebygga IT-säkerhetsrisker.  Vidare ser vi att du med enkelhet kan kontrollera och följa upp säkerheten i nätverk, system och applikationer.

Akademisk utbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt är ett krav. Har du tidigare erfarenhet ifrån styr- och reglersystem i motsvarande miljö och har en certifiering inom Informationssäkerhet ser vi det som meriterande.

Vi vill att du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper
Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi skall lyckas med vårt uppdrag och av den anledningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen krävs det att du besitter förmågan av att leverera resultat strukturerat med kvalitet och att du är såväl ansvarsfull som säkerhetsmedveten.

Då rollen innebär att du har många kontaktytor behöver du ha ett prestigelöst och förtroendeingivande sätt. Relationer skapar du med enkelhet och problem löses såväl pedagogiskt som samarbetsinriktat.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare och inom just vår enhet så ser vi oss vara Sverige bästa myndighets-IT 2023. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Johanna Bergstrand, 073-0250 447 alternativt johanna.bergstrand@bhill.se

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når dem också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2 februari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.