Junior utredare inom elmarknadsut­veckling

Senaste ansökningsdag:

Den europeiska elmarknaden befinner sig just nu i ett intensivt utvecklingsskede. Då vår medarbetare går på föräldraledighet söker vi nu dig som under cirka ett år vill bli en del i denna spännande resa.

Vi söker nu dig som aktivt vill vara med och utveckla elmarknaden, såväl nationellt som regionalt och europeiskt. Vi har ett starkt engagemang i utvecklingen av den europeiska elmarknaden som sker i EU och inom ramen för den europeiska samarbetsorganisationen för stamnätsföretag (ENTSO-E). Vi på enheten Marknadsutveckling ansvarar för att skapa regler och utforma avtal och rutiner som möjliggör att handel med el kan ske så effektivt som möjligt. Att utveckla och implementera den nya europeiska lagstiftningen för elmarknaden är en viktig del av vårt arbete.

Enheten har en stor kontaktyta med elmarknadens aktörer och med andra stamnätsföretag inom både Norden och resten av Europa. Därtill sker samarbete med intresseorganisationer och andra myndigheter som t.ex. Energimarknadsinspektionen. Tjänsten är ett föräldravikariat fram till 15 augusti 2019 och placeringsort är vid vårt huvudkontor i Sundbyberg och inkluderar resor inom Norden och i övriga Europa. Du kommer redan från start att representera Svenska kraftnät i arbetsgrupper på regional och europeisk nivå.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som utredare kommer du främst att ansvara för att leda och delta i utrednings- och analysarbete i arbetsgrupper och projekt, både internt, regionalt och europeiskt. I rollen ingår också att övervaka implementering av resultat och medverka till att beslutade förändringar genomförs på elmarknaden. Arbetet sker bland annat genom förberedande av nya lagkrav, metoder och förändringar i avtal och rutiner. Det pågår en intensiv utveckling för att öka transparensen på elmarknaden och du kommer att vara delaktig i detta arbete.

Du förväntas snabbt ta till dig ny information och själv driva arbetet inom dina ansvarsområden. Vidare kommer du också att fungera som bollplank för dina kollegor. I gengäld kan du räkna med att övriga kollegor delar sin kunskap och entusiasm med dig.

Din bakgrund
Du ska ha akademisk examen inom ekonomi, teknik eller juridik. Vidare är du kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi vill att du ska ha stort intresse för elmarknadsrelaterade frågor och att du har erfarenhet av analyserande och utredande arbete, antingen genom studierna eller från arbetslivet. Vidare ska du ha drivit och koordinerat projekt eller arbetsgrupper. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av internationellt förhandlings- och utvecklingsarbete, EU:s lagstiftningspaket och/eller myndighetsarbete.

Dina personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du är en driven initiativtagande person med en stor vilja att utveckla och ”tänka nytt”. Du är analytisk, har förmågan att se till helheter och de behov som finns. Svenska kraftnäts ansvarsområden är under snabb utveckling och därför bör du ha förmåga att anpassa dig till förändrade arbetsuppgifter. Slutligen har du god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna tillförordnad chef Mårten Bergman, tel. 010-475 83 78. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 augusti 2018. Vi intervjuar kandidater löpande – vänta därför inte med att skicka in din ansökan!