Kommunikatör med ansvar för bild och form till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du dela våra kommunikativa utmaningar? En av våra kommunikatörer ska vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie som brinner för bild och form.

Svenska kraftnät är inne i en intensiv period och vår resa ställer höga krav på en enhetlig och sammanhållen kommunikation. En av våra kommunikatörer ska vara föräldraledig och vi söker nu dig som vill ansvara för och förvalta vår grafiska profil. Tjänsten är ett vikariat på ett år.

Du kommer att ingå som en av fjorton medarbetare på enheten Press och kommunikation med placeringsort i Sundbyberg.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör med inriktning bild och form kommer du att ansvara för och förvalta vår grafiska profil. I ditt ansvar ligger att säkerställa att all verksamhetsgemensamt material som till exempel mallar, trycksaker och presentationer följer vårt grafiska manér. Du arbetar tätt tillsammans med vår mediebyrå och är kontaktperson och arbetsleder även andra konsulter och leverantörer. I viss omfattning formger kommunikatören själv rapporter, trycksaker och presentationer.

Rollen kommer även att innefatta:

  • beställa till exempel foton och illustrationer
  • ansvara för och uppdatera vår mediebank Qbank
  • beställare och kontakt till vår avtalade tryckeri
  • enklare fotografering


Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning inom formgivning och/eller medie- och kommunikationsvetenskap och vi tror att du har minst tre års arbetslivserfarenhet av liknande arbete på en kommunikationsavdelning (gärna offentlig verksamhet) eller en kommunikationsbyrå.

Du ska ha god kunskap i Adobe CC-paketet och har erfarenhet av webbpublicering i EpiServer. Om du även har erfarenhet av att anpassa grafiskt manér till sociala kanaler är det ett stort plus.

Dina egenskaper
Vi tror att du är en noggrann, engagerad och ödmjuk medarbetare med god samarbetsförmåga. Du har ett övergripande synsätt och är lyhörd för verksamhetens behov inom ramarna för den grafiska profilen. Det är viktigt att du tar egna initiativ och har ett positivt förhållningssätt till de utmaningar som dyker upp. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och driver ditt arbete i mål.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna vår enhetschef på Press och kommunikation, Maria Örtenholm tel. 010-475 84 80. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90, och Stefan Ekberg (ST), tel. 010-475 82 91. Alla kan nås via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2018.