Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Kontrollanläggningsingenjör anläggningsnära IT till Svenska Kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Lockas du av att arbeta med komplex teknik i Sveriges viktigaste infrastruktur, elnätet? Är du intresserad av att arbeta med anläggningsnära IT-frågor för våra kontrollanläggningar och stödsystem för störningsanalys? Då kan det här vara rätt för dig! På Svenska kraftnät får du arbeta i en utvecklande miljö och blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet.

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas och står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el - både förnyelse och utbyggnad. Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.


Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en kontrollanläggningsingenjör som vill arbeta med anläggningsnära IT-frågor hos oss på enheten Skydd och Kontroll, en enhet som i dagsläget består av 13 medarbetare. Enhetens övergripande ansvar är att stötta Svenska kraftnät med kompetens inom reläskyddsfrågor, störningsanalys, mätning och kontrollanläggningsförvaltning. Enheten ansvarar även för den tekniska kravställningen inom området skydd och kontroll.

I rollen som kontrollanläggningsingenjör kommer du ansvara för att utveckla vårt arbete med anläggningsnära IT-frågor samt koordinera enhetens behov gentemot IT-avdelningen. Du kommer vara delaktig i förvaltningen av enhetens analysstödsystem samt driva nödvändig utveckling för effektivisering och digitalisering.

Rollen kommer även att innefatta:

  • teknikstöd till olika användargrupper (internt samt till våra UH-leverantörer)
  • delta i förvaltning av våra kontrollanläggningar, till exempel hantering av digital information
  • delta i verksamhets- och teknikutveckling inom enhetens ansvarsområde

Arbetsområdet är under utveckling och du kommer själv ha möjlighet att vara med och forma din roll och dina arbetsuppgifter. Tjänstens ansvarsnivå och innehåll kan anpassas utifrån din kompetens och dina tidigare erfarenheter.

Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Sundbyberg.


Din bakgrund

Du är högskoleingenjör med inriktning elkraft, energisystem eller motsvarande. Alternativt har du förvärvat likvärdig kompetens på annat sätt.

Vi vill att du har några års erfarenhet av att arbeta med anläggningsnära IT-frågor inom elkraftområdet. Antingen inom elnäts- eller elproduktionsområdet, alternativt inom industrin. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat med kontrollanläggningsfrågor för 130-400 kV anläggningar. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet inom datakommunikation till exempel IEC 61850. Det är även meriterande att ha arbetat med programvaror typ PCM600, Digsi 4/5 och/eller IT-säkerhetsfrågor inom kontrollanläggningsområdet.

 

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är kontaktskapande och har god samarbetsförmåga då denna roll innebär många kontaktytor och samarbeten både internt och externt.

Tjänsten kräver även att du är kvalitetsmedveten, eftersom ditt arbete är en viktig länk i att upprätthålla hög person- och driftsäkerhet på transmissionsnätet. Du bör också vara självgående samt pedagogisk eftersom det är viktigt att du delar med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter.


Ansökan
Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Michael Jarl, tel. nr. 010-475 83 76 alternativt HR-partner Ann-Britt Andersson, tel. nr. 010-475 85 28. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.

Då det är semestertider når du oss lättast via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 augusti 2020. Vi behandlar ansökningar löpande och ber dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.