Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Mekanisk konstruktör

Senaste ansökningsdag:

Är du nyfiken på att arbeta med elnätet och säkerställa att Sverige aldrig stannar? Har du dessutom erfarenhet utav arbete inom anläggning och stålkonstruktion och vill se att landet lyser även imorgon? Då kan denna roll vara av stort intresse för dig!

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas då vi står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el - både förnyelse och utbyggnad. I samband med det söker vi dig som vill arbeta som mekanisk konstruktör för stamnätets kraftledningskonstruktioner.

Dina arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor på enheten Luftledning ansvarar ni bland annat för den tekniska utformningen utav luftledningar. Vidare verkar gruppen för att ge teknikstöd till verksamheten från tidig utredningsfas till underhållsfas.

I din roll som mekanisk konstruktör kommer din främsta uppgift vara att samordna arbetet runt stolpkonstruktioner för luftledningar. Rent konkret innebär detta att du kommer att arbeta med nyutveckling och förvaltning av stolpkonstruktioner och styra våra samarbetspartners i våra konstruktionsuppdrag. Vidare innefattar rollen teknisk kravställning samt att din expertis kommer väl till pass vid framtagande av t.ex. förfrågningsunderlag och anbudsutvärdering.

Under de närmaste åren händer det mycket spännande hos oss. Rollen erbjuder dig möjligheten att vara en betydelsefull länk i en samhällsviktig verksamhet där du får vara med och bygga Sveriges stamnät 2.0.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller på vårt lokalkontor i Sundsvall.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen ser vi att du har flerårig erfarenhet utav stålkonstruktion samt behärskar ritningsarbete och CAD. Meriterande ifall arbetet utförts inom anläggningsbranschen. Vi tror att du idag arbetar inom elkraft-, vindkraft- eller byggbranschen.

Akademisk examen med inriktning mot konstruktion, maskinteknik eller bygg, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt är ett krav. Har du sedan tidigare erfarenhet av kontroll och besiktning av aspekter inom stålkonstruktion och av branschstandarder inom lämpligt område ser vi det som meriterande. Även erfarenhet av betongkonstruktioner samt erfarenhet av projektering och konstruktion av kraftledningar på 130kV eller högre är meriterande.

Vi vill att du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper
Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Av den anledningen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen söker vi dig som är strukturerad i ditt arbete med en förmåga av att arbeta med olika projekt parallellt. Vidare behöver du snabbt kunna sätta dig in i nya frågeställningar och uppvisa god samarbetsförmåga.

Då rollen innebär att du har många olika kontaktytor ser vi att du med enkelhet skapar relationer på ett förtroendeingivande sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga aspekter.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Sök tjänsten genom att klicka på “Ansök här” eller dela annonsen med någon du anser har rätt kvalifikationer! Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Johanna Bergstrand, 073-0250 447 eller johanna.bergstrand@bhill.se.

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fonamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 17:de januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.