Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Reläskyddsingenjör till Svenska Kraftnät Sundsvall

Senaste ansökningsdag:

Lockas du av att arbeta med komplex teknik i Sveriges viktigaste infrastruktur, elnätet? Är du intresserad av att arbeta med reläskyddsfrågor på Svenska kraftnät? Då kan det här vara rätt för dig! På Svenska kraftnät får du arbeta i en utvecklande miljö och blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet.

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas och står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el - både förnyelse och utbyggnad. Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Nu söker vi en ingenjör som har en god förståelse för kraftsystemets olika komponenter och dess samverkan i kraftsystemet och som vill vara med och säkerställa en fortsatt hög person- och driftsäkerhet.


Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en erfaren reläskyddsingenjör som vill arbeta med reläskyddsfrågor hos oss på enheten Skydd och Kontroll, en enhet som i dagsläget består av 13 medarbetare. Enhetens övergripande ansvar är att stötta Svenska kraftnät med kompetens inom reläskyddsfrågor, störningsanalys, mätning och kontrollanläggningsförvaltning. Enheten ansvarar även för den tekniska kravställningen inom området skydd och kontroll.

I rollen som reläskyddsingenjör kommer du tillsammans med dina erfarna kollegor att ansvara för reläskyddssystemen i våra anläggningar. I det arbetet ingår utformning av reläskyddssystem, beräkningar och utarbetande av reläskyddsinställningar.

För närvarande pågår en hel del utveckling inom vårt sätt att arbeta med reläskyddsberäkningar, nätmodeller och reläskyddsinställningar. Det finns därför spännande möjligheter att vara med och utveckla framtidens arbetssätt med mer digitala lösningar.

Rollen kommer även att innefatta:

  • delta i våra anläggningsprojekt som ansvarig för skyddssystem
  • störningsanalyser för transmissionsnätet
  • delta i förvaltning av våra reläskyddssystem
  • delta i verksamhetsutveckling och teknikutveckling inom området

 Tjänstens ansvarsnivå och innehåll kan anpassas utifrån din kompetens och dina tidigare erfarenheter.

Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Sundsvall.

Din bakgrund

Du är civil- eller högskoleingenjör med inriktning elkraft, energisystem eller motsvarande. Alternativt har du förvärvat likvärdig kompetens på annat sätt. Vi vill att du har minst tio års arbetslivserfarenhet varav flera års erfarenhet, där du självständigt tagit fram reläinställningsplaner/selektivplaner och utformning av reläskyddssystem för direktjordade transmissionsnät 400-130 kV.

Då Svenska kraftnät utökar sitt samarbete med övriga Europa är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat med nätberäkningsprogram (CAPE, PSS/E eller liknande programvara). Vi ser det också som meriterande om du har arbetat med flera olika fabrikat och generationer av reläskydd (numeriska, statiska, elektromekaniska). Det är även meriterande att ha arbetat med störningsanalys för maskade transmissionsnät.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är analytisk och har god samarbetsförmåga då denna roll innebär många kontaktytor både internt och externt. Tjänsten kräver även att du är kvalitetsmedveten, eftersom ditt arbete handlar om att upprätthålla hög person- och driftsäkerhet på transmissionsnätet. Du bör också vara självgående samt pedagogisk eftersom det är viktigt att du delar med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter.

Ansökan
Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Michael Jarl, tel. nr. 010-475 83 76 alternativt HR-partner Ann-Britt Andersson , tel. nr.010-475 85 28. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.

Då det är semestertider når du oss lättast via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 augusti 2020 . Vi behandlar ansökningar löpande så vi skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.