Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Reläskyddsin­genjörer till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Lockas du av att arbeta med komplex teknik i Sveriges viktigaste infrastruktur, elnätet? Är du intresserad av att arbeta med reläskyddsfrågor på Svenska kraftnät?  Då kan det här vara rätt för dig! På Svenska kraftnät får du arbeta i en utvecklande miljö och blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet. 

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas och står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el - både förnyelse och utbyggnad. Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Nu söker vi två ingenjörer som har en god förståelse för kraftsystemets olika komponenter och dess samverkan i kraftsystemet och som vill vara med och säkerställa en fortsatt hög person- och driftsäkerhet.

Dina arbetsuppgifter
Vi letar nu efter dig som vill arbeta med reläskyddsfrågor hos oss på enheten Skydd och Kontroll, en enhet som i dagsläget består av 12 medarbetare. Enhetens övergripande ansvar är att stötta Svenska kraftnät med kompetens inom reläskyddsfrågor, störningsanalys, mätning och kontrollanläggningsförvaltning. Enheten ansvarar även för den tekniska kravställningen inom området skydd och kontroll.

Antingen har du redan erfarenhet som reläskyddsingenjör eller så har du annan relevant bakgrund inom elnätsområdet och är intresserad av att utvecklas inom reläskydd. Du kommer arbeta med utformning av reläskyddsystemet i våra anläggningar och beräkningar för skyddsinställningar.

För närvarande pågår en hel del utveckling inom vårt sätt att arbeta med reläskyddsberäkningar, nätmodeller och reläskyddsinställningar. Det finns därför spännande möjligheter att vara med och utveckla framtidens arbetssätt med mer digitala lösningar. 

Rollen kan även att innefatta:
• störningsanalyser för transmissionsnätet
• arbete i våra anläggningsprojekt inom området reläskyddssystem
• delta i verksamhetsutveckling och teknikutveckling inom området

Tjänsterna är placerade på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund
Du är civil- eller högskoleingenjör med inriktning elkraft, energisystem eller motsvarande. Alternativt har du förvärvat likvärdig kompetens på annat sätt. Vi vill att du har minst tre års dokumenterad arbetslivserfarenhet där du fått kunskap om och förståelse för kraftsystem och dess ingående delar.

Då Svenska kraftnät utökar sitt samarbete med övriga Europa är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är om du har erfarenhet av att utarbeta reläskyddsinställningar eller har annan erfarenhet av att arbeta med direktjordade system, till exempel nätplanering. Vi ser det också som meriterande om du har arbetat med nätberäkningar och/eller modellering i PSS/E eller liknande programvara. Det är även meriterande att ha arbetat med störningsanalys för maskade nät.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är analytisk och har god samarbetsförmåga då denna roll innebär många kontaktytor både internt och externt. Tjänsten kräver även att du är kvalitetsmedveten och noggrann, eftersom ditt arbete handlar om att upprätthålla hög person- och driftsäkerhet på transmissionsnätet. Du bör också vara driven och självständig samt ha som vana att dela med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter.

Ansökan
Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Michael Jarl, tel. nr. 010-475 83 76 alternativt HR-partner Josefine Elinder, tel. nr. 0706-34 82 32. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Då det är semestertider når du oss lättast via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kom-mer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.