Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Säkerhetshan­dläggare med inriktning på säkerhet­sskyddad upphandling (SUA)

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker nu dig som vill bidra till att skydda Sveriges elförsörjning.

Svenska kraftnät har en komplex verksamhet med många leverantörer. Som handläggare inom säkerhetsskyddad upphandling (SUA) blir du en viktig del av Svenska kraftnäts säkerhetsarbete. Du kommer att tillhöra enheten Säkerhet och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I din roll kommer du att arbeta med att handlägga SUA-ärenden, vilket innefattar bl.a. avtalshantering, säkerhetsprövningsintervjuer och förstagångsbesök. En viktig del av ditt arbete är att utbilda och stötta upphandlande chefer och projektledare. Du bidrar också i vidareutvecklingen av processer och systemstöd.

Svenska kraftnät utövar tillsyn över elsektorns säkerhetsskydd, och du kan därför komma att medverka i tillsynen av hur elföretag hanterar säkerhetsskyddsavtal. Som SUA-handläggare har du många kontaktytor både internt inom myndigheten och externt mot andra myndigheter och mot aktörerna inom elsektorn.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom säkerhetsområdet och arbeta nära kunniga kollegor med olika specialistkompetenser.

Din bakgrund
Du har examen från gymnasiet. Eftergymnasial utbildning är meriterande. Du har även en säkerhetsutbildning i bagaget, eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Vidare har du:
> Tidigare erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddade upphandlingar med säkerhetsskyddsavtal (SUA).
> En god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med olika delar av säkerhetsområdet, som fysisk säkerhet och informationssäkerhet. Har du djupare kunskap om säkerhetsskyddslagen och dess tillämpning är även det meriterande, liksom om du tidigare har arbetat i offentlig verksamhet.

Dina personliga egenskaper
Du är en självgående och noggrann person med en god kommunikativ förmåga. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga goda relationer och samarbete är en självklar del av ditt arbete. Du arbetar strukturerat och ditt arbetsresultat håller hög kvalitet. Eftersom du förstår varför en god säkerhet är viktig präglas ditt arbete av ett högt säkerhetsmedvetande.

Vill du veta mer, kontakta gärna säkerhets- och säkerhetsskyddschef Erik Nordman, tel. nr. 010-475 81 11 alternativt HR-partner Josefina Blomquist tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.