Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hoppa till huvudinnehåll

Senior Oracle- och MS SQL Server DBA till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Svenska kraftnät söker nu en Senior Oracle- och MS SQL Server Databasadministratör med ansvar för all administration kring databaserna Oracle- och MS SQL Server i en mycket komplex och utmanande miljö. Placeringsort Sundbyberg.

 På Svenska kraftnät kommer du att få möjligheten att arbeta i en mycket utvecklande miljö i en av Sveriges mest samhällsviktiga verksamhet.

Vi är ett sammansvetsat team som består av sex personer som är en del av Svenska kraftnäts IT-drift organisation.

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra en grupp mycket kunniga specialister med stort ansvarskännande som ser till att de kritiska miljöerna fungerar. Det handlar om en teknisk avancerad verksamhet och det gäller att hela tiden vara tillräckligt kompetent för att klara av utmaningarna, att omvärldsbevaka och vara up-to-date.

Du ges stora möjligheter till utveckling och utbildning inom teknikområdet.

Som Senior Oracle- och MS SQL Server DBA arbetar du med ingenjörer med stort tekniskt intresse. Teamet arbetar och förstår tekniken på djupet, och ser till helheten i miljön.

Rollen innebär beredskapsarbete.

Dina arbetsuppgifter

Som senior Oracle- och MS SQL Server DBA ansvarar du för all administration kring databaserna Oracle- och MS SQL Server. Det innebär följande:

 • Att ansvara för och även sköta om livscykelhanteringen
 • Utbyggnad och förbättringar
 • Felsökning, övervakning och incidenthantering

Din bakgrund

Skallkrav -

 • Akademisk examen inom IT eller motsvarande års dokumenterad erfarenhet inom aktuellt teknikområde som myndigheten anser likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet av drift och förvaltning av senare versioner av Oracle- och MS SQL Server databaser i klustrade och virtualiserade miljöer.
 • Mycket goda kunskaper i HA-lösningar såsom RAC, Data Guard och Golden Gate
 • Erfarenhet inom Linux, Solaris och Windows systemadministration.
 • Mycket goda kunskaper om uppgradering och patchning av TB-databaser med mycket hög tillgänglighetsgrad i kritiska miljöer
 • Flerårig erfarenhet inom prestanda- och problemutredningar i databaser med hjälp av OEM, AWR, ADDM, ASH, SQL Profiler och andra prestanda-relaterade vyer i Oracle och Performance Monitor, SQL Profiler och andra övervaknings- och felsökningsverktyg i SQL Server
 • Mycket goda kunskaper om Oracle Enterprise Manager och RMAN
 • Mycket goda kunskaper om T-SQL, System Stored Procedures, DBCC och DMVs (SQL Server)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande -

 • Administration av ASM/ACFS diskgrupper
 • Shell skripts och SQL/PL SQL skripts samt SQL-optimering
 • MySQL
 • PostgreSQL

Dina personliga egenskaper

Vi söker en person med integritet och personlig mognad som tar ägandeskap i sitt arbete. Du är en noggrann, ansvarstagande person som kan och gillar att arbeta självständigt. Du har god förmåga att planera ditt jobb väl. Vi söker en team player som delar med sig av kunskap, tycker om att lära av varandra, förankra och hjälpas åt i teamet. Du ser samarbete som något nödvändigt för att teamet och du ska lyckas.

Vidare är du en trygg, ödmjuk person som tar hänsyn till det som händer runt omkring och trivs med att samverka. Vår bästa kandidat är självgående, tar ansvar för sina egna arbetsuppgifter och förstår vikten av god dokumentation och struktur.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Gunilla Augustin tel. 070-7805750,  eller HR rekrytering Eva Häger 010-475 97 53. Fackliga representanter är Erik Böhlmark (SACO) och Stefan Ekberg (ST). Båda kan nås via e-post: fornamn.efternamn@svk.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 7 mars 2021.

 

 

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.