Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Senior reläskydds­ingenjör till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Har du erfarenhet av reläskyddsberäkningar, beräkningsprogram och nätmodeller? Lockas du av att arbeta med komplex teknik i vår kanske viktigaste infrastruktur, elnätet? Då kan det här vara rätt för dig! På Svenska kraftnät får du arbeta i en utvecklande miljö och blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet.  

Svenska kraftnät befinner sig i en expansiv fas och står inför en lång och spännande period av stora investeringar i stamnätet för el - både förnyelse och utbyggnad. Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Nu söker vi dig som har en god förståelse för kraftsystemets olika komponenter och dess samverkan i kraftsystemet och som vill vara med och säkerställa en fortsatt hög person- och driftsäkerhet. Vi erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och kunskapsmässig fördjupning genom kompetensutveckling. Ett spännande område som öppnar sig är elbranschens digitalisering, där Svenska kraftnät har som ambition att vara ledande.

Dina arbetsuppgifter
Just nu pågår mycket utveckling inom vårt sätt att arbeta med reläskyddsberäkningar och hantering av våra nätmodeller och reläskyddsinställningar samt att flera nya stödsystem är på väg in i verksamheten. Vi söker därför någon med en gedigen bakgrund inom reläskyddsberäkningar, beräkningsprogram och nätmodeller som kan hjälpa oss att utveckla verksamheten inom dessa områden.

Enheten kommer att växa under de närmaste åren och du får då även en viktig roll som mentor till nya kollegor inom nätberäknings- och reläskyddsområdet, både i verktygen men även principer för inställning av reläskydd samt störningsanalys.

Rollen kommer även att innefatta:

  • störningsanalyser för transmissionsnätet
  • stötta arbetet i våra anläggningsprojekt inom området reläskyddssystem
  • delta i verksamhetsutveckling och teknikutveckling inom området

Du kommer att tillhöra enheten Skydd och kontroll som består av 12 medarbetare. Enhetens övergripande ansvar är att stötta Svenska kraftnät med kompetens inom reläskyddsfrågor, störningsanalys och kontrollanläggningsförvaltning. Enheten ansvarar även för den tekniska kravställningen inom området skydd och kontroll.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Din bakgrund
Du är civil- eller högskoleingenjör med inriktning elkraft, energisystem eller motsvarande. Alternativt har du förvärvat likvärdig kompetens på annat sätt. Vi vill att du har minst åtta års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom reläskyddsområdet där du har arbetat med beräkningar, reläinställningsplaner/selektivplaner och utformning av reläskyddssystem för direktjordade transmissionsnät.

Du har minst fyra års erfarenhet av att arbeta med modellering av kraftsystemkomponenter för nätberäkningsprogram (CAPE, PSS/E eller liknande programvara). Då Svenska kraftnät utökar sitt samarbete med övriga Europa är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med störningsanalys för direktjordade transmissionsnät, har arbetat med flera olika fabrikat och generationer av reläskydd (numeriska, statiska, elektromekaniska) och/eller har erfarenhet inom CIM enligt IEC 61 970 och dess tillämpning inom ENTSO-E.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är analytisk och har god samarbetsförmåga då denna roll innebär många kontaktytor både internt och externt. Tjänsten kräver även att du är kvalitetsmedveten och noggrann, eftersom ditt arbete handlar om att upprätthålla hög person- och driftsäkerhet på stamnätet. Du bör också vara driven och självständig samt ha som vana att dela med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Sök tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Michael Jarl, tel. nr. 010-475 83 76 eller ansvarig rekryteringskonsult Nina Ahlström tel: 070-275 15 99. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 29 november 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.