Sommarjobba som junior analytiker på Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du också vara med och bidra till att Sverige aldrig stannar? Ta chansen och sommarjobba i en utvecklande och samhällsviktig verksamhet. Nu söker vi två personer som vill arbeta med dataanalys hos oss på Svenska kraftnät.

Svenska kraftnät söker nu två personer som vill jobba med dataanalys av underhållsaktiviteter. Du kommer att tillhöra enheten Förvaltningsutveckling som består av 17 personer, men du kommer troligtvis att också arbeta med medarbetare från flera andra avdelningar. Övergripande ansvar är att sammanställa historik och statistik över felavhjälpning och andra underhållsaktiviteter hos Svenska kraftnät

Förvaltningsutveckling ansvarar för att samordna verksamhetsutveckling och att utveckla strategisk förvaltning med tillhörande processer tillsammans med medarbetare på hela anläggningsförvaltningen. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som junioranalytiker kommer du främst att ansvara för att analysera arbetsordrar som är knutna till historiska underhållsaktiviteter, såväl planerat underhåll som felavhjälpande underhåll kan komma att ingå i analysen. Rollen kommer att innebära självständigt arbete, men handledning och expertis finns att tillgå. Efter en introduktion förväntas du utföra cirka 75% av analysarbetet medan återstående 25% kommer att löpande överlämnas till erfarna underhållsingenjörer. Det är viktigt att du har datorvana och kan hantera Excel. 

Din bakgrund
Vi tror att du studerar på högskola, t ex teknisk högskola, ekonomisk linje, Handelshögskolan eller liknande.
Vidare har du erfarenhet av:

> Att både arbeta självständigt och i team med andra
> Att arbeta i Excel (du bör vara en erfaren excelanvändare men behöver inte kunna hantera macron eller pivotdiagram)
> Du har mycket god förståelse för svenska och kan uttrycka dig väl på svenska och/eller engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att planera ett arbete över flera månader och kan hantera stora datamängder.

Dina personliga egenskaper
Du som trivs med att växla mellan självständigt arbete och har en analytisk förmåga kommer få bidra till att Svenska kraftnät blir ännu effektivare på att förvalta stamnätet. Vidare måste du vara noggrann och ordningsam. Du förväntas kunna arbeta självständigt.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande ansvarig Elin Viberg, tel. nr. 072 207 97 17. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: elin.viberg@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 26 mars 2018. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vi beräknar att ta kontakt med sökande i början av april månad.