Specialist inom informations­säkerhet

Senaste ansökningsdag:

Just nu händer det väldigt mycket hos oss. Vi bygger ut det svenska stamnätet för att möta framtidens krav på elmarknaden och behov av säkra elleveranser. En resa som ställer höga krav på informationssäkerheten inom Sveriges elförsörjning.

Vår verksamhet hanterar känslig och samhällsviktig information som i fel händer kan skada elförsörjningen i Sverige och rikets säkerhet. Vi söker nu dig som vill bli en viktig del av vårt interna och externa säkerhetsarbete.

Du kommer att tillhöra enheten Säkerhet och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Tillträdesdatum är 1 september eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som informationssäkerhetsspecialist bidrar du till att skydda elförsörjningen genom att hålla dig uppdaterad om aktuella hot och risker och utifrån detta formulera interna och externa krav. Du kommer också att arbeta med tekniska och administrativa säkerhetsgranskningar.

Samverkan med myndigheter, elföretag och våra entreprenörer är en självklar del av ditt arbete och du deltar även i arbetet med att utbilda såväl våra medarbetare som elaktörer inom informationssäkerhet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom informations- eller IT-säkerhet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
Du har också:
> minst två års relevant erfarenhet av arbete med informationssäkerhet
> erfarenhet av att delta i säkerhetsgranskningar eller av att analysera resultatet av sådana
> god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med informationssäkerhet inom staten, annan offentlig förvaltning eller annan större organisation. Vi ser gärna att du har kunskap om lagstiftningen inom säkerhetsskyddsområdet, erfarenhet av att utarbeta strategier och styrdokument eller certifieringar inom relevanta områden (exempelvis CISSP, CISA, CRISC eller CISM).

Dina personliga egenskaper
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är du en självgående person med en analytisk förmåga och ett strategiskt tankesätt. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga goda relationer och samarbete är en självklar del av ditt arbete. Med din goda tekniska förståelse som grund kan du formulera tekniskt komplicerade resonemang på ett lättförståeligt sätt.

Det är viktigt att du tar egna initiativ och har ett positivt förhållningssätt till de utmaningar som dyker upp. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och driver ditt arbete i mål.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande arbetsplats med meningsfulla och utmanande arbetsuppgifter. I den här tjänsten breddas din kunskap inom områden som säkerhetsskydd och elberedskap. Du får även möjlighet att ytterligare fördjupa dina kunskaper om informationssäkerhet kopplat till infrastruktur och styr- och kontrollsystem. Inom myndigheten finns goda möjligheter till fortbildning.
 
Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Erik Nordman, tel. nr. 010-475 81 11 alternativt HR-specialist Maria Jäderberg, tel. nr. 010-475 81 23. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 8 juli 2018. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.