Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät söker dokumentationsansvarig förvaltning, ledningar

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät söker nu dig som vill jobba med förvaltning av teknisk dokumentation där du ansvarar för den tekniska anläggningsdokumentationen och kraven på denna.

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra enheten ”Teknisk dokumentation och GIS” som idag består totalt av tolv personer varav sex stycken arbetar med teknisk dokumentation.

Tjänsten innebär att du arbetar med hela anläggningsregistret rörande luftledning. Du kommer vara delaktig i delar av är med i hela livscykeln för luftledning från projekt till förvaltning när det handlar om att bygga strukturer och underhålla anläggningsinformationen och tillhörande dokumentation. Vid överlämning från projekt till förvaltning är du den som tillsammans med kollega godkänner leveransen i vårt anläggningsregister.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Utöver ovan kommer du även att:

 • Vara delaktig i att hantera underhållsåtgärder för kablar och ändrar då strukturer på objekten och granskar och godkänner dessa i vårt anläggningsregister.
 • Godkänna projektleveranser av allmänna ritningar samt övrig projekt dokumentation.
 • Arbeta i anläggningsregistret i IFS-systemet, främst med ärenden och bygger samt vid behov skrotar objektstrukturer.
 • Hantera ärenden i Easit som är vårt ärendehanteringssystem.
 • Arbeta med ritningshantering, exempelvis metadatahantering.
 • Löpande utveckla arbetet tillsammans med andra enheter kring behov av struktur, objektklasser och teknisk anläggningsdata för objekt i IFS.

Din bakgrund

Du har en avslutad eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer är likvärdig.

Vidare har du:

 • Minst 3 års erfarenhet av dokumentation i anläggningsförvaltning.
 • Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med dokumentation av El, Fv/Fk, Opto, Gas eller VA.
 • Erfarenhet av dokumenthantering och objekthantering i affärssystem.
 • Minst 2 års erfarenhet av hantering av objektstrukturer och objektkopplingar i affärssystem.
 • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med framtagande av rutiner och arbetsprocesser.

Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Vidare är det meriterande med:

 • Erfarenhet av databashantering är önskvärt
 • Erfarenhet av dokumenthanteringssystemet IFS
 • Erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av CAD/BIM

Dina personliga egenskaper

Som person är du mål- och resultatorienterad, du fokuserar på resultat och planerar och prioriterar ditt arbete för att nå dit. Du har ett kvalitetstänk och är noggrann i ditt arbete och lägger vikt vid att kvalitetsstandarder uppnås.

Du har också god samarbetsförmåga, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer framåt. Du är problemlösande och gillar att arbeta med komplexa frågor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Tove Swenson, tel. nr. 010-475 85 93 alternativt rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 19 maj. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

 

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

   
Ansök