Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät söker Driftanalytiker

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? I rollen som Driftanalytiker får du möjlighet att kombinera långsiktigt förbättringsarbete och avancerade tekniska analyser med kontrollrumsarbete. Driftavdelningen har ett tydligt uppdrag: att säkerställa elförsörjningen i Sverige, dygnet runt, året om.

Om tjänsten

Svenska kraftnät söker nu två driftanalytiker som kommer ha en framträdande roll i driften av det svenska kraftsystemet. Tjänsten som driftanalytiker på Svenska kraftnät innebär arbete i tre olika tidshorisonter. Du bidrar till att lösa framtida utmaningar vad gäller kraftsystemets stabilitet och överföringskapacitet. Du arbetar med analyser och planer för systemets överföringsförmåga ett år t.o.m. en dag fram i tiden. Och slutligen arbetar du i kontrollrumsmiljö med övervakning och analyser av kraftsystemet i realtid.

Enheten består av 15 medarbetare i olika åldrar och med olika bakgrund. Gemensamt för enhetens medarbetare är gedigen teknisk kompetens, ett stort engagemang för Svenska kraftnäts viktiga uppdrag och omsorg om varandra.

Tjänsterna är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Resor kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Driftanalytiker innebär att utföra kraftsystemanalyser och beräkna överföringskapaciteter med fokus på driftsäkerhet och på att optimera nätets utnyttjandegrad. Arbetet sker genom kontrollrumsarbete, kraftsystemanalyser och utvecklingsarbete. Från och med hösten 2021 ska enheten bemanna kontrollrummet från tidig morgon till sen kväll årets alla dagar. En del av tjänsten är därför skiftgång utanför normal kontorstid.

Arbetsuppgifterna består till stor del av att:

  • Utveckla och implementera framtida kapacitetsberäkningsmodeller, analysera nya lösningar och ta fram rutiner för Svenska kraftnäts operativa drift. Detta sker i samarbete med andra europeiska stamnätsoperatörer.
  • Analysera förutsättningar för planerade arbeten i det svenska stamnätet.
  • Analysera och fastställa aktuell överföringskapacitet i det svenska stamnätet en dag till någon vecka fram i tiden. Det sker med hjälp av exempelvis last-, produktions- och avbrottsplaner.
  • Bemanna analysfunktionen i kontrollrummet.

I rollen som Driftanalytiker bidrar du till en säker och stabil elförsörjning och ser omedelbar nytta av ditt arbete.

Din bakgrund

Du ska ha en civilingenjörsexamen med inriktning mot elkraft/energisystem eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

För tjänsten som Driftanalytiker har du:

  • Grundläggande kunskaper om kraftsystemanalys
  • Grundläggande kunskaper inom elkraft
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du också har praktisk erfarenhet av kraftsystemanalys, av arbete i kontrollrum, samt av arbete i simuleringsverktyg. Även kunskaper om elmarknaden är meriterande.

Dina personliga egenskaper

Rollen som driftanalytiker innebär avancerad problemlösning varför det krävs att du har en god problemlösande och analytisk förmåga. Då vi ofta arbetar under tidspress och det är viktigt att få fram och kommunicera tydliga resultat bör du vara mål och resultatorienterad.

Vidare kan arbetsuppgifterna variera, och du kan behöva arbeta med flera olika frågor samtidigt. Du behöver därför vara flexibel och självgående, och inte rädd för att ta dig an ibland lite oklara arbetsuppgifter. Arbetet innebär internt och externt samarbete (Norden och övriga Europa), du bör därför tycka om och vara bra på att samarbeta med andra.   

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Anna Guldbrand, tel. nr. 010 475 80 40 alternativt rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 16 maj 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

   
Ansök