Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker Elmarknads­utredare

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Som medarbetare på Svenska kraftnäts enhet för Transmission och Elmarknad bidrar du i arbetet med elmarknadens intensiva och spännande utveckling.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med elmarknadsfrågor, såväl nationellt som nordiskt och europeiskt. Vi har ett starkt engagemang i utvecklingen av den europeiska elmarknaden som sker i EU och inom ramen för den europeiska samarbetsorganisationen för stamnätsföretag (ENTSO-E).

Enheten för Transmission och Elmarknad ansvarar i huvudsak för förutsättningarna för dagen före-, och intradaghandel samt för transparensfrågor och stamnätstariffen. Enheten består av åtta medarbetare av varierande ålder som tillsammans besitter stor erfarenhet och kompetens. Det är en öppen och trevlig enhet där vi hjälper och stöttar varandra.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg och innebär resor inom Norden och i övriga Europa.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att övervaka implementering av resultat och medverka till att beslutade förändringar genomförs på elmarknaden med fokus på transmission och grossistmarknader. Arbetet sker bland annat genom att utveckla och föreslå nya lagkrav, metoder och förändringar i gemensamma avtal.

Du förväntas snabbt ta till dig ny information och själv driva arbetet inom dina ansvarsområden. Du förväntas också fungera som bollplank för dina kollegor. Arbetsuppgifterna varierar över tid beroende på vilka utvecklingsområden som är aktuella och prioriterade.

Enheten har en stor kontaktyta med elmarknadens aktörer och med andra stamnätsföretag inom både Norden och resten av Europa. Därtill sker samarbete med intresseorganisationer och andra myndigheter som t.ex. Energimarknadsinspektionen.

Din bakgrund
Du ska ha akademisk examen inom ekonomi, juridik eller teknik. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Du ska ha:
• Dokumenterad flerårig erfarenhet av att ha arbetat med elmarknadsrelaterade frågor.
• Erfarenhet av analyserande och utredande arbete.
• Erfarenhet av att ha drivit och koordinerat projekt eller arbetsgrupper.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av internationellt förhandlings- och utvecklingsarbete. Erfarenhet av EU:s lagstiftning eller myndighetsarbete förvärvat via till exempel arbete hos en marknadsaktör, tillsynsmyndighet, som konsult eller liknande tjänst är meriterande.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är en initiativtagande person som gillar att driva dina arbetsuppgifter i mål. Samtidigt är du flexibel och kan ändra inriktning på arbetet och navigera i en föränderlig omvärld. Vi ser också att du är analytisk, har god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation samt kan kompromissa och samarbeta, även i sammanhang där deltagare från början har olika utgångspunkter. För denna tjänst kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Christoffer Börefelt, tel. nr. 010 475 82 07 alternativt HR-partner Maria Jäderberg, tel. nr.010-475 81 23. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 22 april 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.