Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en analytiker/­utredare

Senaste ansökningsdag:

Vi behöver förstärka med en expert på slutkundsmarknaden.
Vill du vara med och att arbeta med vårt samhällsviktiga regeringsuppdrag - att utveckla den nya Elmarknadshubben?

Svenska kraftnät söker dig som vill vara med att utveckla och införa elmarknadshubben. Införandet av den elhandlarcentriska modellen och elmarknadshubben är den största förändringen på elmarknaden sedan avregleringen 1996. Med en hubb kommer slutkundsmarknaden effektiviseras genom en förenkling av dagens marknadsprocesser.

Vi erbjuder en omväxlande och spännande roll i vårt implementeringsprojekt där du är en av flera verksamhetsexperter. Du tillhör enheten Elmarknadshubb som för närvarande består av tre personer och successivt kommer att öka de närmaste åren. Du arbetar i vårt hubbprojekt som just nu sysselsätter bortemot 30 personer. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Som verksamhetsspecialist kravställer du funktionalitet utifrån regelverk, marknadsbehov och affärsmässighet. Du ser till att lösningarna skapar värde för elmarknaden och är förvaltningsbara i ett längre perspektiv. Du arbetar tätt tillsammans med andra kravställare och utvecklare i ett kreativt och dynamiskt projektteam där utvecklingen sker agilt. Tjänsten kan även komma att omfatta att leda delprojekt eller utredningar. Omvärldsbevakning och dialog med till exempel Energimarknadsinspektionen avseende utveckling av relevanta regelverk är en naturlig del av arbetet. En central och viktig del av tjänsten är att representera Elmarknadshubben i möten och konferenser med våra marknadsaktörer.

Utvecklingsmöjligheter
Tjänsten innebär att du får en unik möjlighet att bygga upp kompetens kring Elmarknadshubben och processerna på elmarknaden och breddar ditt branschnätverk. En ledande position inom den framtida elmarknadshubbens organisation är en av flera möjliga utvecklingsvägar.

Din bakgrund
Vi tror att du har högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller juridik alternativt har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
Du har minst fem års erfarenhet från elmarknaden och har därmed god förståelse och kunskap om processer på slutkundsmarknaden. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska och engelska. Erfarenhet av att vara kravställare ser vi som meriterande liksom erfarenhet av att ha arbetat hos nätägare, elhandlare eller systemleverantörer. Erfarenhet från projektarbete eller som projektledare är även det meriterande.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är analytisk, resultatorienterad och har en god samarbetsförmåga. För att lyckas bra i rollen är såväl helhetssyn som förmåga att gå ned i detaljer viktiga.

Vill du veta mer, kontakta gärna Tania Pinzón, tel. nr. 010 475 82 88 alternativt HR-partner Maria Jäderberg, tel. nr. 010-475 81 23.
Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ek-berg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti 2019.
Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.