Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en arkivarie

Senaste ansökningsdag:

Vill du ta chansen att arbeta på strategisk nivå med Svenska kraftnäts informationshantering inom området bevarande och arkivering? För Svenska kraftnät är information en viktig tillgång och vi söker nu dig som vill ha rollen som Svenska kraftnäts arkivarie.

Som Svenska kraftnäts arkivarie kommer du att tillhöra enheten Juridik där även Svenska kraftnäts verksjurister och registratorer återfinns. Enhetens uppdrag är att styra och ge stöd och rekommendationer inom områdena juridik, informationshantering och arbetet med en god statstjänstemannakultur. På enheten finns även Svenska kraftnäts dataskyddsombud och Svenska kraftnäts kontaktperson gentemot departementets myndighetshandläggare.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Som arkivarie kommer du att styra arkivhanteringen genom att utveckla och förvalta styrande dokument och rutiner gällande informationshantering. Förutom personer på enheten, där samarbete sker med bl.a. registratorerna, kommer viktiga samverkanspartners i verksamheten att vara personer kopplade till IT-utveckling, IT-förvaltning och informationssäkerhet. Du kommer att spela en central roll för framdriften av arbetet med att säkerställa att Svenska kraftnäts information, framförallt elektroniska handlingar, uppfyller krav på bevarande och gallring.

Vidare kommer du att stödja verksamheten i arkivfrågor, samordna informationsägarnas arbete med att redovisa deras information och vidareutveckla Svenska kraftnäts processbaserade arkivredovisning. En viktig del i tjänsten är att genomföra utbildningar och informationsinsatser och du kommer även att delta eller vara rådgivande i projekt och uppdrag.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:
> akademisk examen där arkivvetenskap 60 hp (40 p) ingår alternativt har en annan utbildning som Svenska kraftnät bedömer som relevant
> minst tre års relevant arbetslivserfarenhet
> mycket goda kunskaper om de regelverk som reglerar hantering av allmänna handlingar

Det är meriterande om du har erfarenhet av uppdrags- eller projektledning samt om du har erfarenhet av digitalt bevarande. Vidare är det meriterande med lång arbetslivserfarenhet.

Dina personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som arkivarie ser vi att du är självgående, driven och lösningsorienterad. Vidare behöver du vara lyhörd för verksamhetens behov och kommunikativ för att säkra att önskade effekter uppnås. En annan viktig egenskap är samarbetsförmåga då rollen innebär många kontaktytor såväl inom enheten som verksamheten i stort. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna medarbetarrepresentant Anna Posse, tel. nr. 010-475 83 23 alternativt HR-partner Johanna Engdahl, tel. nr. 010-475 83 55. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.´Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 april. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.