Svenska kraftnät söker en Avdelningschef för Strategisk utveckling

Senaste ansökningsdag:

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta i en kompetenskraftig miljö där du blir en viktig nyckelperson i en samhällsviktig verksamhet och säkerställer att Svenska Kraftnät kontinuerligt utvecklar verksamheten till ett kraftsystem i förändring. Du kommer att tillhöra Avdelningen för Strategisk utveckling som består av 2 enheter och sammanlagt ca 11 personer.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Avdelningschef för Strategisk utveckling kommer du främst att ansvara för att stärka och kontinuerligt utveckla Svenska Kraftnäts förmåga att leva upp till sitt långsiktiga uppdrag om en trygg elförsörjning. I denna tjänst är du placerad på division System och ansvarig för en av fem avdelningar, nämligen avdelning Strategisk utveckling där du rapporterar direkt till Divisionschef System och ingår i dennes ledningsgrupp.

Rollen kommer även att innefatta:

> Att leda affärsverkets gemensamma FoU insatser i samverkan med högskolor och andra samverkanspartners, identifiera och utveckla divisionens digitala innovation.
> Skapa en heltäckande bild av vilka utvecklingsbehov som finns inom divisionens löpande verksamhet och därefter driva utvecklingen i samråd med övriga avdelningar.

Vårt erbjudande till dig

För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom Svenska kraftnät.

Svenska kraftnät har som mål att bli en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare med stort fokus på samarbete och effektivitet för att uppnå vår vision om att bli ledande. Det innebär att du som medarbetare ges möjlighet till egen utveckling, balans i arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer som du kommer upptäcka vid kontakt med oss.

Din bakgrund

Du ska ha en relevant examen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av:

> Personalansvar samt ledarskap och vi ser även att du har erfarenhet av att leda chefer.
> Elkraft och kraftsystem.
> Att driva omvärldsbevakning, analys och fokus.

Meriterande - Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda i förändring.

Dina personliga egenskaper

I denna roll som Avdelningschef för Strategisk utveckling söker vi dig som är en tydlig kommunikatör med ett strategiskt helhetsperspektiv. Du har förmågan att leda verksamhetens utveckling och har erfarenhet av förändringsledning. Som ledare är du modig, har förmågan att delegera och fatta beslut och är trygg i dig själv. Du visar öppenhet och tillit till dina medarbetare. Som person är du en lagspelare och tillför trevlig stämning.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

I den här rekryteringen samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna Amanda Norstedt, tel. nr. 070-236 36 99. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fonamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 13 januari 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.