Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Svenska kraftnät söker en avtalsansvarig inom operativ drift

Senaste ansökningsdag:

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du få kunskap om kraftsystemdrift och vara med och utveckla och implementera kraven på framtidens kraftsystem?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med avtalshantering inom operativ drift. Du kommer ha en central roll inom driften för att förvalta, utveckla och skriva nya avtal med våra grannländer. Du får möjlighet att bidra till vår verksamhet genom att utveckla processen för avtalshantering och andra relaterade områden.

Du är placerad på enheten Driftstyrning, som har en central roll på Driftavdelningen genom sitt övergripande ansvar för det nationella kontrollrummet och samordningsfrågor. Vidare har enheten ansvaret för de vakthavande ingenjörerna och samtliga utbildningsfrågor inom Driften.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Kraftsystemet står inför stora förändringar. Tillsammans med nya regelverk och krav behöver många avtal skrivas om. Vi har samtidigt ett behov av en god avtalsordning och ett större utpekat ansvar för aktiv förvaltning av våra avtal inom operativ drift.

De avtal du blir ansvarig för är bland annat driftens SOA (System Operational Agreement)-avtal. Dessa avtal finns på övergripande nordisk nivå men även bilaterala med t.ex. nordiska grannländer samt tyska, polska och Litauiska motsvarigheter. Dessa avtal innefattar bl.a. Drift-, elmarknad-  och IT –delar. Du kommer också stötta organisationen med kontakter mot vår tillsynsmyndighet EI samt driva en del andra verksamhetsprojekt.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas i dina kunskaper om den operativa driften och utbyta erfarenheter med trevliga kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund
Du har en kandidatexamen eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Vidare har du erfarenhet av:
> att leda och driva projekt
> förmåga att läsa och förstå byråkratisk och teknisk text på både svenska och engelska
> mycket god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda förhandlingar både nationellt och internationellt. Vidare är det meriterande med erfarenhet av kontrakthantering i en stor/komplex matrismiljö samt om du har viss kraftsystemförståelse.

Dina personliga egenskaper
Som person kan du strukturera och prioritera upp arbetet för att upprätta en tydlig plan framåt. Du skapar och bibehåller ordning och reda i dokumentationen. Du har en förmåga att förstå helheten och hur olika delar tekniskt hänger ihop med varandra. När du samarbetar och förhandlar med andra har du en professionell attityd samt förmåga att snabbt ta till dig ny information och se gemensamma lösningar framåt. Du är drivande och självgående i ditt arbete. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Sara Jonsson, tel. nr. 010-475 81 71 alternativt HR-partner Maria Jäderberg, tel. nr. 010-475 81 23. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.
Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.
Välkommen med din ansökan senast den 19 januari 2020. 

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.